Satisfacció a l’ Ajuntament del Prat pel posicionament en contra de la Generalitat envers l’ ampliació de l’ Aeroport

Política.

L'actual infraestructura no es pot ampliar sense comprometre l'equilibri territorial i ambiental assolit.
L'actual infraestructura no es pot ampliar sense comprometre l'equilibri territorial i ambiental assolit.

L'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha saludat i celebrat "l'ampli consens expressat a la cambra catalana". "No podem oblidar que, a més de la greu crisi sanitària, persisteix l'emergència climàtica. Defensar la vida passa per combatre la pandèmia, i també per prendre mesures decidides i valentes contra aquesta emergència climàtica. Això és completament incomplatible amb una ampliació de l'aeroport més enllà dels límits acordats", ha recordat Mijoler.

La Comissió de Territori del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dilluns una resolució contra el projecte d'ampliació de l'aeroport del Prat. Concretament, la cambra catalana insta al Ministeri de Foment a "no tramitar cap projecte d'ampliació de l'aeroport que impliqui un augment il•limitat de passatgers i en conseqüència un augment del trànsit aeri, que provoqui un impacte sobre el medi natural i la biodiversitat de l'entorn del delta del Llobregat".

La resolució planteja iniciar de forma urgent els treballs per crear "un sistema aeroportuari català integrat" per donar resposta a les necessitats del territori.

Amb aquest objectiu, aposta per "millorar la connectivitat amb transport públic" dels aeroports de Reus, Girona i El Prat, generant les sinèrgies necessàries entre aquestes infraestructures.

Finalment, la resolució insta al Ministeri de Foment a revisar en un termini de 6 mesos el Pla Director Urbanístic de l'aeroport del Prat, de manera consensuada amb els ajuntaments i la Generalitat. Segons el text de la resolució, l'actual Pla Director és obsolet i cal revisar-lo per donar resposta a les necessitats actuals.

La resolució l'havia presentada el grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem i s'ha aprovat amb una esmena transaccional dels grups parlamentaris de Junts per Catalunya i ERC.

El primer punt de la resolució, el que insta al Ministeri de Foment a no tramitar cap projecte d'ampliació que suposi danys ambientals, s'ha aprovat amb el suport de tots els grups menys el de Ciutadans, mentre que la resta de punts s'han aprovat per unanimitat.

Aquesta resolució arriba 4 mesos després que el ple municipal del Prat de Llobregat també aprovés una declaració institucional contrària a l'ampliació de l'aeroport, en defensa de l'equilibri territorial al delta del Llobregat i de rebuig a la proposta de destruir els espais protegits de la Ricard. La moció es va aprovar al ple del passat 4 de març per unanimitat de tots els grups municipals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article