ERC Viladecans Proposa blindar Jaume Abril com a carrer comercial per generar un passeig de més de dos quilòmetres i regular els locals d’ apostes

Política.

Els republicans temen que Viladecans es quedi sense comerç local.
Els republicans temen que Viladecans es quedi sense comerç local.

El grup municipal d’ERC-AM ha presentat al•legacions a la “segona modificació del Pla de Millora Urbana per a la concreció d’usos al Sector Centre de Viladecans” impulsada per l’Ajuntament de Viladecans i en exposició pública fins el passat 10 de juliol.

Els republicans consideren que es tracta d’una eina per endreçar l’obertura de comerços, activitats econòmiques i professionals als carrers més cèntrics de la ciutat, però adverteixen que “sense polítiques ni recursos adequats pot ser paper mullat.” ERC vol que uneixi el carrer Doctor Reig i la Rambla Modolell, actualment els dos únics amb la consideració “àrea de centralitat comercial prioritària” segons el Pla.

L’objectiu és unificar tres barris (Montserratina, Eixample i Casc Antic) amb un gran centre comercial a l’aire lliure i les mateixes característiques d’usos.

En paraules de la regidora republicana Myriam Moysset, “volem potenciar i exportar el model d’èxit que caracteritza el carrer Doctor Reig, l’artèria comercial per excel•lència de Viladecans, i ens sembla de tota lògica ampliar el mateix tractament a Jaume Abril fins a connectar amb la Rambla”.

Els republicans demanen una sèrie de limitacions d’usos i noves condicions per evitar l’obertura de supermercats de proximitat i basars o la proliferació d’entitats bancàries i despatxos professionals en àrees de centralitat comercial prioritària, ja que aposten per prioritzar el comerç i els serveis personals de més valor afegit.

Al mateix temps, volen impedir l’obertura d’establiments de joc i apostes en carrers cèntrics, reclamen un distància mínima d’un quilòmetre entre aquesta mena de locals i, sobretot, restringir-los en àrees properes a centres d’ensenyament obligatori.

Moysset ha explicat que “demanem limitacions perquè el públic potencial dels establiments de joc i apostes són principalment joves i volem evitar futures addiccions. Cal allunyar aquests negocis dels entorns més propers al nostre jovent”.

La regidora afirma que “som conscients que aquest pla d’usos estableix les normes del joc, què s’hi pot posar i què no als carrers del sector centre. Però també som realistes i sabem que sense instruments que complementin aquest pla com línies d’ajut, subvencions, plans de qualitat urbana o una àrea de comerç potent al consistori que incentivi l’atracció d’empreses i negocis, aquesta eina té molts números per quedar-se en un calaix”.

Tal com ha resumit, “del comerç que tinguem o, més ben dit, del que siguem capaços de consolidar, dels incentius que donem als veïns per quedar-se a comprar a Viladecans, n’obtindrem una ciutat més viva, més rica i dinàmica.”

Finalitzava reflexionant, “una ciutat on valgui la pena viure i gaudir-la, també amb menys contaminació perquè estalviarem desplaçaments a grans centres comercials. Hem de sembrar les bases d’un model “km 0” amb una aposta pel comerç de proximitat, pel consum cívic i responsable. Des d’ERC Viladecans volem col•laborar-hi”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article