Esquerra Republicana proposa que l'Ajuntament de l’Hospitalet es converteixi en operadora energètica

Política.

Els republicans també proposaran accions per fomentar la mobilitat activa i repensar l'urbanisme.
Els republicans també proposaran accions per fomentar la mobilitat activa i repensar l'urbanisme.

El grup municipal portarà al proper Ple del mes de juliol els problemes amb els recurrents talls de subministrament elèctric, amb una moció per millorar la qualitat de les infraestructures de subministrament i distribució d'electricitat a la ciutat.

La moció republicana també proposa convertir l'Ajuntament de Llobregat en una operadora energètica, com ja han fet altres municipis del nostre entorn.

Amb aquesta iniciativa es podria accedir, en una primera fase, al mercat d'energia majorista com a comercialitzadora per fer distribució a preu inferior entre veïns i veïnes, comerços i petites i mitjanes empreses de la ciutat, o fixar tarifes socials de manera directa. Però més endavant es podria fomentar la producció elèctrica amb la instal•lació i explotació d'un parc estable de plaques fotovoltaiques.

El portaveu republicà i cap de l'oposició Antoni Garcia ha explicat que “els problemes amb el subministrament elèctric són massa habituals a domicilis, carrers i places de la ciutat”, afectant a famílies i comerciants, així com la sensació d’inseguretat i de la qualitat de l'espai públic.

En aquest sentit Garcia ha assenyalat que “cal que les elèctriques que obtenen grans beneficis inverteixin en la millora de la xarxa elèctrica”.

Antoni Garcia també ha valorat l'oportunitat per la ciutat que suposa la creació d'aquesta operadora energètica pública, afirmant que “és en moments com l'actual quan les administracions han de prendre decisions no només en el curt termini, sinó també solucions a mitjà i llarg termini”.

Per altra banda, Esquerra Republicana també vol impulsar la implantació d'una xarxa de mobilitat activa a l'Hospitalet. Aquest projecte permetria fer front als reptes mediambientals i urbanístics de la ciutat, com la contaminació, l'efecte illa de calor o la manca d'espais públics, que acaben repercutint en la qualitat de vida i la salut de la ciutadania.

El regidor republicà Coque García ha manifestat que “ja era una necessitat repensar l’urbanisme de la nostra ciutat, però la crisi de la Covid-19 ens ha demostrat que és una urgència”.

En aquest sentit ha defensat que “cal que l'Ajuntament actuï, i es prenguin ja mesures per fer front a la manca d'espai als carrers i de zones verdes als nostres barris, transformant la ciutat i fent-la més amable, accessible i pensada per la gent”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article