Esquerra exigeix a l’alcaldessa de l’Hospitalet i presidenta de la Diputació cessament immediat dels regidors Cristian Alcázar, tinent d'alcaldia i Cris Plaza

Política.

Els socialistes s’ han amagat en les seves majories absolutes per espoliar a la ciutat en benefici propi.
Els socialistes s’ han amagat en les seves majories absolutes per espoliar a la ciutat en benefici propi.

Arran de la publicació de noves informacions sobre presumptes indemnitzacions fraudulentes, falsificació documental i l'existència d'una caixa B al Consell Esportiu per beneficiar-se personalment, Esquerra Republicana ha tornat a reclamar a Núria Marin, Alcaldessa i Presidenta de la Diputació amb els vots de Puigdemont, "que actuï amb transparència", i li demana una compareixença urgent i poder accedir a tota la documentació.

Els republicans ho demanen després que s'hagin publicat noves informacions que els impliquen en la “falsificació d'actes, l'ús fraudulent dels recursos del Consell Esportiu i beneficiar-se a través de sobresous, compres personals, contractació de familiars, pagament de multes, peatges, dinars i còctels.”

A més, també hi ha indicis de l'acomiadament fraudulent de Plaza com a director del Consell, mentre Alcázar n'era el president, per cobrar una indemnització de 47.000 euros i la prestació d'atur per acabar sent contractat de nou com a assessor.

Aquests fets formen part de la investigació actualment en curs, que va comportar la detenció i posada en llibertat amb càrrecs dels dos regidors del govern del PSC, per possibles delictes greus com desviament de subvencions, malversació o falsedat documental, entre d'altres.

El portaveu d’Esquerra Republicana i cap de l'oposició, Antoni Garcia ha lamentat aquesta utilització fraudulenta de recursos públics i també provinents de les aportacions de les AMPA, les famílies i els clubs esportius, i l'existència d'una “caixa interna” amb la que es feien pagaments injustificats.

Garcia ha instat Núria Marin, que era coneixedora d'aquests fets des del passat 4 de febrer, a aplicar mesures contundents, “que no s’amagui, que doni explicacions i depuri responsabilitats sobre les greus irregularitats que s’investiguen al Consell Esportiu”, a través d'una compareixença amb caràcter urgent.

En aquest sentit, la formació republicana ha demanat a l'alcaldessa i a la Comissió Directiva del Consell Esportiu que no tornin a bloquejar l’accés a la documentació.

Des d'Esquerra Republicana es va tornar a demanar fa més de dues setmanes i per escrit, a l'alcaldessa i als diferents membres de la Comissió Directiva del Consell Esportiu, que facilitin tota la documentació comptable, contractes, subvencions, auditories, actes, extractes bancaris i de caixes, entre altra documentació, sense que hores d'ara s'hagi obtingut cap resposta.

El portaveu republicà també ha recordat que el passat 26 de juny el Ple va rebutjar la creació d'una comissió d'investigació sobre el cas del Consell Esportiu, malgrat que el PSC es trobava en minoria, gràcies a l'abstenció de Ciudadanos.

En la moció presentada per Esquerra Republicana, a més d'aquesta comissió per accedir i avaluar la documentació existent, també es demanava que l'Ajuntament es personés com a acusació popular en el moment processal oportú.

Antoni Garcia ha manifestat que “la ciutadania mereix explicacions” i que “és vergonyós que Núria Marin faci pinça amb Ciudadanos per tapar-se les vergonyes”.

Per això, Garcia ha insistit que seguiran exigint a l'alcaldessa que compleixi amb el seu compromís per compartir tota la informació i actuar amb transparència, i reclamaran, de nou, que es posi en marxa una comissió d'investigació per esclarir aquests fets.

Finalment Antoni Garcia ha demanat a Núria Marin que “preservi la institució i els seus treballadors, i que les irregularitats dels seus regidors no acabin tacant la bona tasca desenvolupada pel Consell Esportiu”, que mou uns 6.000 nens i nenes en activitats com els jocs escolars a l'Hospitalet.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article