El semi confinament ja arriba a Sant Feliu i es podria estendre en confinament total a tot el Baix Llobregat en qüestió d’ hores

Societat., Salut.

Les mesures inclouen la prohibició de fer reunions de més de deu persones, tant en l’àmbit públic com en el privat.
Les mesures inclouen la prohibició de fer reunions de més de deu persones, tant en l’àmbit públic com en el privat.

Aquesta prohibició inclou casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, també es recomana a la població no sortir de casa si no és per realitzar activitats essencials, com ara rebre assistència sanitària, desplaçar-se a la feina o per comprar productes de primera necessitat, com els d’alimentació.

Pel que fa a la resta de comerços, es recomana que es controli l’accés. A més, tots els establiments hauran d’incrementar les mesures de precaució i higiene a l’interior dels locals.

En l’àmbit de la restauració, es permetrà l’obertura de bars i restaurants amb l’aforament a l’interior limitat al 50%, sense possibilitat del consum en barra i a les terrasses hi haurà d’haver dos metres entre les taules.

El Procicat també suspèn l’obertura d’equipaments culturals, d’ establiments on es desenvolupen espectacles públics, com ara teatres, cinemes i esdeveniments esportius, activitats lúdiques, recreatives, parcs d’atraccions i parcs recreatius infantils en recintes tancats, activitats esportives, com ara gimnasos, i dels locals i establiments d’oci nocturn, com ara sales de festa i discoteques, i qualsevol altre que impliqui una interacció d’un nombre important de persones.

No obstant això, aquells espectacles culturals que via ajuntament demanin autoritzacio al Procicat i compleixin les mesures de seguretat estaran autoritzats, les biblioteques i els museus podran romandre oberts i es mantindran els casals i les colònies d’estiu.

Finalment, es prohibeixen les visites a les residències de gent gran. Aquestes mesures queden recollides en una resolució que es publicarà al DOGC i entraran en vigor un cop les validi l’autoritat judicial.

Inicialment tindran una durada de quinze dies, un termini que es pot modificar en funció de l’evolució de la pandèmia. Per altra banda, un equip conjunt dels Departaments de Salut i Interior (Protecció Civil de la Generalitat) ha elaborat i distribuït un document de “preguntes freqüents” als ajuntaments dels municipis on els darrers dies s’han establert, de conformitat amb l’autoritat judicial, mesures restrictives de la mobilitat i activitats aprovades pel PROCICAT.

Aquest document, elaborat per un equip conjunt dels Departaments de Salut i Interior (Protecció Civil de la Generalitat) recull els dubtes i consultes que des de diferents ajuntaments s’ha fet arribar al comitè tècnic del PROCICAT com també als comitès territorialitzats del Segrià i de l’àrea metropolitana de Barcelona, constituïts per disposar d’una major interlocució i coordinació amb l’administració local.

El document de preguntes freqüents o FAQs, que s’adjunta, és similar als més de 50 faqs que des del Pla PROCICAT s’han publicitat des de l’inici de la pandèmia, per facilitar des d’una perspectiva molt pràctica a ciutadans i autoritats locals l’abast d’eventuals restriccions tant pel que fa als desplaçaments com activitats laborals o recreatives.

En aquest darrer FAQs es fa un especial èmfasi en oferir criteris interpretatius i aclarir els dubtes sorgits en la primera reunió del PROCICAT d’àmbit metropolità celebrada ahir.

El document dona resposta a preguntes relatives a la llibertat de desplaçaments, a la possibilitat de fer esport, incloent l’obertura de gimnasos i piscines, mesures relatives a comerços (incloent si poden obrir les perruqueries), afectacions a casals d’estiu.

També s’ofereix resposta a les consultes relatives a l’accés a les platges, horaris d’obertura de bars i les seves terrasses, així com la prohibició de realització d’activitats extraordinàries i de caràcter temporal de tipus cultural, espectacle públic, recreativa, esportiva i d’oci nocturn.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article