La iniciativa per conservar l’ antiga estació del tren de Sant Feliu obté el recolzament d’ Arrels Locals una entitat local membre de la Comissió del Patrimoni

Cultura.

La plataforma no para d’ obtindre tot tipus de recolzaments.
La plataforma no para d’ obtindre tot tipus de recolzaments. | Plataforma Salvem l'Estació

Constituïda l'any 2012, l'Associació Arrels Locals va néixer amb la voluntat de donar a conèixer la història i el patrimoni de Sant Feliu de Llobregat amb rigor històric però d'una forma dinàmica i amena.

La Junta de l'Associació Arrels Locals ha acordat donar suport a la Plataforma Salvem l'Estació perquè aquest edifici es reconstrueixi de forma fidedigna a l'estació de 1854, recuperant els elements originals possibles que es puguin mantenir de l'estació actual i donar-li un ús ciutadà al nou edifici a poder ser relacionat amb la recuperació de la memòria local.

En el seu acord l'entitat ressalta la importància de l'estació de Sant Feliu de Llobregat com un dels primers canvis històrics en la transformació de poble a ciutat i de l'àmbit rural a industrial amb l'arribada del ferrocarril i el Modernisme.

Arrels Locals forma part de la Comissió de Patrimoni de l'Ajuntament, juntament amb l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, el Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, l'Ateneu-USLA, els Amics de les Roses, ARES i l'Agrupació Excursionista Sant Llorenç.

El 2018 la V Setmana del Patrimoni amb el títol "Sant Feliu i el tren", es va dedicar a la història del ferrocarril a Sant Feliu. Arrels Locals va organitzar conjuntament amb ARES una taula rodona amb el títol Una via enfront de la via.

Testimonis personals, on alguns veïns i veïnes van narrar les seves experiències i els seus punts de vista al voltant de la via del tren, i es van poder escoltar de primera mà les vivències, records i experiències que formen part de la memòria col•lectiva oral i que donen una dimensió humana al patrimoni.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article