CCOO assenyala com a còmplice a l’ Ajuntament d’ Esplugues per l’ acomiadament a les persones treballadores del servei juvenil

Política.

Aquestes han estat acomiadades d’un dia per un altre per l’entitat i sota l’empara de l’Ajuntament governat per Pilar Díaz.
Aquestes han estat acomiadades d’un dia per un altre per l’entitat i sota l’empara de l’Ajuntament governat per Pilar Díaz.

El sindicat defensa que, “les condicions laborals no les poden determinar unilateralment el client (ens públic) ni el licitador (empresa que gestiona un servei subrogat) a través de contractes mercantils, sinó que sorgeixen des del lloc de treball i d’acord amb el dret laboral.”

Asseguren que, “l’Ajuntament d’Esplugues ha aprofitat la finalització del contracte amb la Fundació Pere Tarrés, i tot i poder ampliar un any més la pròrroga de la licitació i prèvia advertència de responsables sindicals, ha decidit carregar-se aquest servei d'interès públic pel jovent del municipi sense cap justificació ni argumentació.”

Per altra banda, la Fundació, “ha decidit tirar pel dret i aprofitant la negligent acció de l’ens local, ha acomiadat adduint causes objectives a aquestes persones treballadores d’un dia per un altre. Què hi ha darrere d’aquests acomiadaments?.”

Alerten, “que no ens enganyin amb jugades legals, darrere d’aquest acomiadament està el pur interès. L’ajuntament ha aprofitat el tancament físic dels centres per estalviar-se el cost del pressupost fins que no es superi aquest període de pandèmia."

I per part de l’Entitat, "desvincular-se del manteniment de llocs de treball, encara que fos en suspensió per tal d’estalviar-se costos, i poder licitar de nou més endavant contractant de nou les persones treballadores però amb condicions més precàries."

Asseguren que, "ajuntaments i empreses col•laboren en la precarització de les condicions laborals de la gent jove , emparant-se en la llei de contractació pública i la situació actual per la COVID-19, amb una degradació de la gestió dels equipaments públics que patim tots.”

I finalitzen, “no és el primer ajuntament que ho fa. CCOO vol denunciar que fa poques setmanes va signar un acord de ciutat on es situava la idea del treball i de crear ocupació de qualitat i amb drets. Des de CCOO continuarem denunciant aquestes pràctiques i treballem per organitzar-nos per fer front a aquestes pràctiques precaritzadores.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article