El Baix Llobregat la segona comarca que “accelera el creixement” de les seves empreses

Economia.

En aquestes vuit edicions ja han passat pel programa 397 empreses.
En aquestes vuit edicions ja han passat pel programa 397 empreses.

Un total de 49 empreses de la província de Barcelona han finalitzat la seva participació a la vuitena edició del programa “Accelera el creixement”, promogut per l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació i per PIMEC, amb l’objectiu que les pimes obtinguin un pla de creixement i d’acció així com les eines de suport per realitzar-lo.

Per comarques, aquestes provenen majoritàriament del Vallès Occidental (27%), Baix Llobregat (18%) i Vallès Oriental (15%), tenen una mitjana de 20 treballadors/es, desenvolupen la seva activitat al sector industrial (57%) i facturen de promig 3 milions d’euros. La bona valoració dels participants i els resultats satisfactoris fan que continuï el programa en noves edicions.

De cara a la 9a edició, especial post Covid-19, s’han superat les 70 candidatures, de les quals es seleccionaran 50 que iniciaran el programa el proper setembre.

El president de PIMEC Barcelona, Víctor Campdelacreu, s’ha mostrat satisfet pels resultats d’aquest programa i ha assenyalat que “en aquests moments de crisi econòmica a conseqüència dels efectes de la Covid-19 cal més que mai ajudar el teixit empresarial a refer-se”.

En aquest context, ha posat de manifest la importància d'impulsar la competitivitat de les pimes com a element clau per a la recuperació de l'activitat econòmica.

En la seva intervenció, la diputada de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç Eva Menor, ha posat en valor la tasca realitzada pels 96 centres locals de serveis a les empreses que “el 2019 han atès 35.000 empreses, ajudant a la creació de més de 3.000 noves pimes i més de 3.800 llocs de treball”.

A més, ha destacat la importància de les polítiques públiques de reactivació, tot informant que, dels 100 milions del Pla de Xoc que ja ha posat en marxa la Diputació de Barcelona, 30 es destinen a accions vinculades amb l’ocupació i la promoció econòmica.

A l'acte virtual de cloenda de la 8a edició del programa també hi ha participat, Oriol Amat, degà i catedràtic de la UPF School of Management i vici degà del Col•legi d’Economistes de Catalunya, qui ha pronunciat la conferència “Bones pràctiques empresarials en temps de coronavirus".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article