Bona acollida a la reducció del 15% de l’ aforament a les platges de Gavà

Societat.

Al mateix temps es fa una crida a la ciutadania perquè no abaixi la guàrdia i actuï amb màxima responsabilitat i prudència.
Al mateix temps es fa una crida a la ciutadania perquè no abaixi la guàrdia i actuï amb màxima responsabilitat i prudència.

L’Ajuntament de Gavà, a través del seu comitè d’emergències Covid-19, ha acordat reduir en un 15% l’aforament a les platges del municipi per tal d’evitar els contagis i la propagació del virus.

Aquesta decisió s’ha pres per tal de mantenir una mateixa coherència a la zona costanera metropolitana. Cal tenir en compte que el conjunt de municipis afectats per les mesures restrictives adoptades pel Govern de la Generalitat estan aplicant aquesta disminució d’aforament en les seves platges.

Aquesta decisió s’afegeix a les implementades el passat divendres com són el tancament de les pistes esportives a l’aire lliure i les àrees de jocs infantils, atès que són espais susceptibles d’acumular presència de grups grans de persones sense mantenir la distància física de seguretat.

A més s’ha reforçat el control de presència i aforament tant a MercaGavà com al Mercat del Centre, i a totes les instal•lacions i equipaments esportius, socials i culturals municipals que estan oberts.

D’altra banda, per garantir el compliment dels requeriments sanitaris, la Policia Municipal està intensificant la vigilància en aquells espais de la via pública on es pot produir una major concentració de persones.

En aquest sentit, es reforcen els controls de les terrasses de bars i restaurants, mercat setmanal dels dimarts i zones comercials. També s’està portant a terme una campanya específica en els indrets amb més concentració de joves, com són parcs, places o pistes esportives a l’aire lliure, i de manera específica en horari nocturn.

Així en els darrers 15 dies la Policia Municipal ha sancionat 35 persones per no portar la mascareta que és obligatòria des del passat 9 de juliol. A més, s’han fet 44 inspeccions que han donat com a resultat l’obertura de nou actes.

Des de l’Ajuntament es demana a la ciutadania que en cas que detectin situacions flagrants d’incompliment de les recomanacions de seguretat, contactin amb la Policia Local, a través del telèfon 932639140 o de l’app de seguretat ciutadana. E

l govern municipal ha decidit prendre aquest seguit de mesures per evitar la propagació del coronavirus tot i que Gavà no es troba en el grup de municipis de l’Àrea Metropolitana afectats per la decisió de la Generalitat on s’han aplicat mesures restrictives en relació a la mobilitat i diferents activitats econòmiques i socials.

D’altra banda, i davant l’increment generalitzat de casos entre els joves, l’Ajuntament fa una apel•lació especial a aquest col•lectiu per tal que siguin especialment curosos en el compliment d’aquestes mesures, especialment quan facin trobades amb amics o en les activitats d’oci compartit.

En aquest sentit la Policia Municipal controla aquelles zones on es poden concentrar grups de joves. Així mateix, és previst realitzar una campanya específica adreçada als joves amb missatges a xarxes, cartells informatius i un grafit sobre la Covid-19 al mur lliure de la ciutat.

Per la seva banda, l’empresa municipal PRESEC manté el reforç de les tasques de neteja i desinfecció diària dels espais públics més concorreguts: entorn de centres sanitaris, residències de gent gran, mercats, parcs i places i jocs infantils. També manté les actuacions específiques a les àrees de contenidors, mobiliari urbà, escales i passamans.

Així mateix, l’Ajuntament amplia fins al mes de desembre el reforç de la neteja i desinfecció de l’interior dels mercats municipals amb intervencions que complementen les tasques diàries a càrrec de les respectives associacions de paradistes.

"A Gavà, banya’t en salut" Paral•lelament, l’Ajuntament insisteix en la necessitat que tothom col•labori per garantir la màxima seguretat a la platja.

Des de l’inici de la temporada d’estiu, s’han reforçat els serveis de seguretat i neteja, i s’han posat en marxa diferents mesures per controlar l’aforament i respectar la distància social.

L’última d’aquestes accions ha estat la posada en marxa d’un sistema de megafonia a tota la platja. S’emeten missatges informatius en català, castellà, anglès i francès per garantir el distanciament social i altres recomanacions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article