Demanen mesures més restrictives a Castelldefels per l' increment de contagis de Coronavirus

Societat.

També s'ha demanat  més agents de Mossos per vigilar el compliment de les normes de seguretat.
També s'ha demanat més agents de Mossos per vigilar el compliment de les normes de seguretat.

L'Ajuntament ha demanat al Procicat que valori la inclusió de Castelldefels en el grup de poblacions metropolitanes amb restriccions severes per l'existència d'un volum elevat de casos positius per Covid‐19.

El Consell Assessor municipal, l’òrgan que es va constituir a les primeres setmanes de l'estat d'alarma per la pandèmia del Coronavirus per prendre decisions i fer un seguiment de la situació, ha pres aquesta determinació davant l'augment preocupant de contagis que s'han produït els últims dies a Castelldefels.

Fins la setmana passada, la situació a Castelldefels estava controlada, i els casos setmanals no havien superat la desena (9 casos la setmana del 6 al 12 de juliol).

Tot i així, el govern municipal havia llançat continuats missatges de prudència i de necessitat de no baixar la guàrdia i continuar amb el manteniment escrupolós de les normes de seguretat.

Malgrat tot, la última setmana la situació ha canviat de manera preocupant. Entre el dilluns i el divendres passat es van registrat 52 casos de contagi. Això significa que en només cinc dies s'han registrat el 75,4% de tots els que s'han produït durant el mes de juliol.

També és rellevant l’increment de casos sospitosos, que han passat d'una mitjana setmanal de 200 persones als 360 entre el dilluns i el divendres passat.

Davant d'aquesta situació el Consell Assessor ha pres la decisió de demanar al Procicat que inclogui Castelldefels en el grup de ciutats metropolitanes afectades per restriccions a la mobilitat i a les activitats de lleure.

No ha estat la única decisió presa amb caràcter d'urgència, l'Ajuntament també demana a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que incrementi la dotació de transport públic en autobús, per evitar que es produeixin aglomeracions d'usuaris i usuàries.

Per últim, també s'adreçarà a la Generalitat perquè s'incrementi el nombre d'efectius policials per vigilar que es respecten les normes de seguretat establertes per evitar la proliferació de la Covid‐19. Paral∙lelament, l'Ajuntament demana a la ciutadania que extremi encara més les normes de seguretat establertes per evitar el contagi.

En aquest sentit, posa l'accent en la necessitat de restringir el màxim possible l'activitat social i limitar la mobilitat als desplaçaments imprescindibles.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article