L’alcaldessa de Gavà Raquel Sánchez ha presentat les modificacions del Cartipàs “per reforçar els àmbits estratègics i afrontar la recuperació de la ciutat”

Política.

Aquestes venen derivades de la renúncia per motius personals del regidor German Barrena.
Aquestes venen derivades de la renúncia per motius personals del regidor German Barrena.

Després que en el Ple celebrat la setmana passada, va prendre possessió el nou regidor Luis Guitart, l’alcaldessa ha signat el decret sobre la reorganització del govern municipal. Sánchez ha afirmat que “aquest nou cartipàs ens permet mantenir com a prioritaris projectes ja definits, però que haurem d’adaptar a les noves circumstàncies derivades de la Covid-19”.

La principal novetat és la creació de dos àmbits diferenciats del que abans corresponia a Benestar, Acció Social i Ciutat Educadora, així, Ester Zamorano passa a ser tinenta d’alcalde responsable de l’Àmbit d’Acció Social, Ciutat Educadora i Cultura.

Els regidors delegats adscrits a aquest àmbit són Mercè Campodarve en Educació, i José Manuel Vara en Serveis Socials, Salut Comunitària i Inclusió.

Aquest àmbit inclou també, entre d’altres, les competències en Gent Gran i Famílies. D’altra banda, Èric Plaza assumeix la tinència d’alcaldia de l’Àmbit de Igualtat, Esports i Joventut.

Les regidories delegades d’aquest àmbit les ocupen Alba Riba en Conciliació i LGTBI, i Luis Guitart en Esports i Nova Ciutadania, aquest àmbit comprèn també les accions en matèria de Cooperació, Pau i Solidaritat.

La tinència d’alcaldia de Territori, Medi Ambient i Transició Ecològica, a càrrec de Rosa Fernández, assumeix directament les competències en Habitatge, una àrea a la qual es vol donar un impuls important de la mà del Pla Local d’Habitatge.

Aquest àmbit aplegarà el conjunt d’obres, projectes i inversions a la ciutat i també en equipaments. I manté la regidoria delegada d’Educació Ambiental a càrrec de Mercè Campodarve.

Cal recordar que a l’inici del mandat es va crear l’Oficina de Projectes Estratègics, que, depenent directament d’Alcaldia i en coordinació amb els diferents àmbits, defineix la planificació i dirigeix la implementació dels projectes ja en curs que a mig termini marcaran el futur i l’evolució de la ciutat: Gavà Ponent, Espai Roca, Parc Esportiu de Can Torelló, Centre de Mar, Pla Director d’Equipaments, Unió de Cooperadors i el projecte Ecopèdia-Nova deixalleria.

En aquest sentit Raquel Sánchez ha manifestat que “es tracta de projectes importants per la ciutat i que tot i el context actual no renunciem al seu desenvolupament.

Es tracta d’actuacions en sintonia amb allò que la pandèmia ens ha demostrat i que no és un altre cosa que les ciutats han de ser equilibrades i sostenibles i justament aquests projectes fan realitat aquests objectius”.

L’Àmbit d’Espai Públic, Seguretat i Convivència, encapçalat per Gemma Badia, concentrarà en les seves funcions el conjunt de tasques de Manteniment de la ciutat, tant pel que fa a espai públic com a equipaments. Així mateix, aplegarà totes les actuacions en matèria de Mobilitat.

En aquest àmbit cal remarcar, entre d’altres, la implementació del nou model de gestió de residus, les accions de seguretat i policia i també de civisme, i projectes com la renovació del conjunt de l’enllumenat públic.

Dos regidories delegades formen part d’aquest àmbit: Alba Riba per Salut Pública i Protecció dels Animals, i Julio Tenorio per Consum, Civisme i Convivència. Jordi Tort, primer tinent d’alcalde, es manté al capdavant dels àmbits de Nova Governança i Serveis Generals, i d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat.

En el primer cas, es manté adscrita la regidoria delegada de Govern Obert i Participació a càrrec d’Alba Riba, i el Programa de Regidories de Barri i Alcaldessa als Barris, en dependència directa de l’Alcaldia. En el segon àmbit, la regidoria delegada de Turisme i Comerç a càrrec d’Ester Zamorano.

D’altra banda, entre les novetats del Cartipàs destaca l’àrea específica de Polítiques Feministes, que depèn directament de l’Alcaldia i la gestió de la qual correspon a la tinenta d’alcalde Gemma Badia. Entre les seves actuacions hi ha el SIAD i el projecte del Casal Feminista.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article