Trenta rastrejadors recorren Cornellà per evitar aglomeracions a l’espai públic

Societat.

Cornellà ha posat fil a l’ agulla per frenar els contagis de Coronavirus.
Cornellà ha posat fil a l’ agulla per frenar els contagis de Coronavirus.

Es tracta d'una unitat formada pels equips d'educació cívica i treballadors municipals que complementen la tasca de control i inspecció de la Guàrdia Urbana.

L'Ajuntament ha creat una unitat de rastrejadors per controlar les aglomeracions a l'espai públic i informar i dissuadir la ciutadania sobre la necessitat del compliment de les mesures de seguretat davant el repunt de contagis de COVID-19.

Aquesta unitat està formada per un equip de 30 treballadors i treballadores municipals que actuen a tots els barris de la ciutat i controlen les zones on es produeix més concentració de persones (mercats ambulants, mercats municipals, terrasses, parcs i altres espais públics). Els membres de la unitat rastregen la ciutat per detectar concentracions de més de 10 persones a l'espai públic.

En el primer contacte informen els ciutadans de la necessitat de complir les mesures de seguretat i els conviden a evitar aquest tipus de concentracions.

Si el diàleg i la informació no causen efecte, la incidència es trasllada a la Guàrdia Urbana mitjançant l'APP de seguretat, perquè aquella pugui actuar amb celeritat en cas necessari.

Mitjançant el servei de marcació ràpida de l'APP aquest equip es comunica de forma directa amb els cossos de seguretat de la ciutat. A més, l'APP és una eina també molt útil per a la ciutadania que la pot descarregar i comunicar incidències de manera àgil i ràpida o contactar amb la policia municipal de manera immediata en cas d'urgència.

L'equip actua en horari de matí, tarda i nit a tots els barris de la ciutat amb l'objectiu de reforçar la supervisió i atenció davant el rebrot de coronavirus que pateix l'àrea metropolitana, i complementa les tasques d'inspecció que porten a terme els agents de la policia local.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article