15 milions d'euros a IDIADA des de la Generalitat per impulsar la indústria de l'automòbil a Catalunya

Economia.

Es vol situar els centres d’investigació com a centres de transferència tecnològica de proves competitius i de referència a Europa.
Es vol situar els centres d’investigació com a centres de transferència tecnològica de proves competitius i de referència a Europa.

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimecres la inversió a través de la licitació de la nova concessió de l’empresa, que proporciona serveis de disseny, enginyeria, proves i homologació per a la indústria de l’automòbil.

Segons ha explicat Aragonès, aquesta injecció de recursos, que liderarà el departament d’Empresa i Coneixement amb el suport financer del departament de la Vicepresidència, es destinarà a la construcció d’una nova pista de proves per al desenvolupament del cotxe elèctric i autònom.

“La voluntat del Govern amb aquesta inversió és posar al dia una infraestructura de país que serà clau per posar a punt la indústria automobilística de Catalunya i afrontar els reptes del futur”, ha assegurat.

Per al vicepresident, IDIADA és una “infraestructura clau”, ja que connecta amb el Circuit de Catalunya i amb tota la indústria del sector de l’automòbil de la comarca del Baix Llobregat i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i construeix un “eix articulat al voltant de l’Ap-7”.

“Aquest és un sector que està afrontant canvis estructurals importants i nosaltres, com a Govern emprenedor, ens volem anticipar fent inversions que permetin situar els nostres centres d’investigació com a centres de transferència tecnològica de proves competitius i de referència a Europa”, ha destacat.

“Aquesta aposta entronca amb els objectius de reconstrucció del país que ens hem fixat, no tornant a un model econòmic desigual com hem tingut fins ara, sinó a partir d’un sistema basat en la societat del coneixement i la transició ecològica, la digitalització massiva de l’economia i la societat, i l’encomia per la vida”, ha reblat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article