L' AMB vol ajudar els autònoms de l'àmbit de la DUM per renovar el parc mòbil amb vehicles de baixes emissions

Societat.

L’ ens supramunicipal assegura que vol facilitar la transició a vehicles sostenibles dels autònoms.
L’ ens supramunicipal assegura que vol facilitar la transició a vehicles sostenibles dels autònoms.

El Consell Metropolità de l'AMB d'aquest mes de juliol de 2020 ha aprovat tres noves convocatòries de subvencions per seguir impulsant la mobilitat sostenible, per un import de més de 3,25 milions d'euros.

Concretament, l'organisme metropolità ha aprovat: la primera convocatòria de subvencions per a autònoms de l'àmbit de la distribució urbana de mercaderies (DUM) per renovar la flota i fer-la més sostenible i adaptada a la ZBE Rondes BCN, ja anunciada al mes de febrer.

La tercera convocatòria de subvencions per als ajuntaments metropolitans per completar la Bicivia, la xarxa pedalable metropolitana, i la convocatòria 2020 de subvencions en espècies del programa Biciempresa, per impulsar la mobilitat laboral en bicicleta.

Les tres convocatòries formen part de les 21 mesures de l'estratègia de la nova mobilitat metropolitana després de la COVID-19 i també de les polítiques de mobilitat sostenible de l'AMB

L'AMB obre la primera convocatòria de subvencions per ajudar els autònoms de l'àmbit del transport i de la distribució urbana de mercaderies que operen en l'àmbit de la metròpolis de Barcelona a renovar el parc mòbil amb vehicles menys contaminants, de baixes emissions, i a adaptar-lo a la ZBE Rondes BCN.

Aquesta primera convocatòria estableix un import total de 1,25 milions d'euros: 600.000 euros per aquest any 2020 i 650.000 euros per a l'any 2021.

Com ja es va anunciar al febrer, l'AMB estima que aquestes subvencions permetran renovar cada any entre 400 i 600 vehicles, entre furgonetes, bicicletes i tricicles.

L'objectiu és facilitar la renovació del parc mòbil més envellit i contaminant dedicat al transport i la distribució urbana de mercaderies (DUM) per ajudar aquest sector a adaptar-se a la nova regulació de circulació de vehicles en l'àmbit de la ZBE Rondes BCN.

Aquest paquet de subvencions forma part del nou Pla de mobilitat sostenible de l'AMB 2020-2023, que està dotat amb un total amb 26 milions d'euros.

Concretament, facilitarà la compra de furgonetes, bicicletes i tricicles de càrrega. Qualsevol dels vehicles subvencionables haurà de dedicar-se al transport o a la distribució urbana de mercaderies.

Els beneficiaris de les subvencions seran autònoms, degudament donats d'alta i en actiu, i que tinguin, com a mínim, una base operativa en qualsevol del 36 municipis metropolitans, sempre que no estiguin afectats per cap de les prohibicions contingudes a l'article 13 de la Llei 38/2003 general de subvencions de 17 de novembre i que compleixin els requisits especificats en las bases corresponents.

Els vehicles subvencionables han de ser nous i matriculats, quan ho requereixin, en un dels 36 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, i comprats en un termini màxim de 6 mesos a partir de la data d'atorgament de la sol•licitud de subvenció. L'import màxim de subvenció per a cada vehicle varia en funció de la categoria i la motorització del vehicle.

Els imports corresponents a la subvenció oscil•len entre els 1.500 euros, per a una bicicleta o tricicle de càrrega, i els 3.500 euros, per a una furgoneta 100 % elèctrica.

Sobre la radiografia dels vehicles DUM a la metròpolis de Barcelona, es calcula que el 49 % del parc de furgonetes matriculades a l'àmbit metropolità no disposa d'etiqueta ambiental de la DGT.

D'altra banda, analitzant el parc circulant als accessos de Barcelona –que es podria assimilar al de la ZBE Rondes BCN, que és el que està afectat per la mesura– el percentatge de furgonetes sense etiqueta ambiental de la DGT és del 15 % de totes les furgonetes que circulen.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article