Crida des dels ajuntaments metropolitans del Baix Llobregat a que la Generalitat rectifiqui i garanteixi les beques menjador en els mesos no lectius

Societat.

Aquestes targetes estan adreçades als menors beneficiaris d’ajuts de menjador de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria.
Aquestes targetes estan adreçades als menors beneficiaris d’ajuts de menjador de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria.

Els representants municipals mostren la seva preocupació arran de l’anunci del Departament d’Educació de la Generalitat comunicant als ajuntaments que les targetes moneder deixaran de ser operatives el proper 31 de juliol.

Això significa que totes les persones usuàries han d’exhaurir el saldo abans d’aquesta data. D’altra banda, el Departament demana que les targetes no es llencin i que siguin retornades als centres escolars a l’inici de curs el proper setembre.

Davant d’aquesta decisió, els alcaldes i alcaldesses metropolitans s’han adreçat al conseller d’Educació, Josep Bargalló, i al conseller de Treball, Afers socials i Famílies, Chakir El Homrani.

L’objectiu és que rectifiquin i mantinguin les targetes moneder durant les vacances escolars, de manera excepcional per la situació de crisi, i d’aquesta manera donar resposta a les necessitats bàsiques d’alimentació.

A Gavà, aquesta mesura afecta prop de 800 nens i nenes d’unes 600 famílies vulnerables que es quedaran sense aquest suport alimentari, una situació que l’alcaldessa ja va traslladar al conseller d’Educació en la seva visita a la ciutat el passat 16 de juliol.

Els alcaldes i alcaldesses consideren que la decisió de la Generalitat és un greu incompliment d’un compromís amb els drets fonamentals dels infants més vulnerables.

A més, cal tenir en compte que el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat una moció instant el Govern de la Generalitat a donar cobertura als ajuts alimentaris per a menors vulnerables, durant els mesos d’estiu, conjuntament amb la resta d’administracions, i utilitzant també el fons que es rebin de l’Estat, per garantir que l’alumnat amb risc d’exclusió social tingui cobertes les necessitats alimentàries.

Els ajuntaments signants lamenten haver estat coneixedors d’aquesta decisió a través d’una instrucció i sense haver pogut debatre i analitzar les seves conseqüències.

A la carta els alcaldes i alcaldesses recorden que la taxa de pobresa infantil a Catalunya abans de la pandèmia era del 31% i s’estima que a finals d’aquest any arribarà al 34,6% segons càlculs de Save the Children.

per altra banda, l’Ajuntament de Sant Climent, a més, demana més recursos a les administracions supramunicipals per a fer front a la situació derivada de la pandèmia.

En aquesta línia, l’alcalde, Isidre Sierra (JxC), ha reiterat el seu suport a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per aconseguir que es mantinguin les beques de menjador durant el mes d’agost però també li ha demanat “que exigeixi al govern de l’Estat, i més concretament als seus homòlegs de Madrid, que permetin als ajuntaments utilitzar el seu romanent de tresoreria per atendre les necessitats de la ciutadania”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article