La promoció d’habitatges protegits al Saló Central de Sant Boi guanyadora de la 62a edició dels premis FAD d’arquitectura i interiorisme

Societat.

L’edifici ha estat liderat pels arquitectes Mariona Benedito, Martí Sanz i l’estudi Herreros i construït per l’empresa Acsa Sorigué.
L’edifici ha estat liderat pels arquitectes Mariona Benedito, Martí Sanz i l’estudi Herreros i construït per l’empresa Acsa Sorigué.

El jurat ha destacat el disseny i la disposició dels espais comunitaris de l’edifici, que faciliten les trobades veïnals i les relacions socials dins de la comunitat de veïns. En aquest sentit, el jurat ha afirmat que “la promoció té l’ambició de construir una comunitat i no només un edifici”.

També ha emfatitzat que “es tracta d’una arquitectura amb esperit propositiu, atenta i còmplice amb el context, que origina espais pensats per a la vida en comú en estreta sintonia amb el paisatge físic i humà. Una intervenció d’habitatge públic que exprimeix les potencialitats del lloc més enllà dels límits convencionalment establerts en aquest tipus de projectes”.

La promoció també compta amb dos locals situats a la planta baixa, 118 places d’aparcament i 10 trasters, a més d’espais destinats a l’aparcament de bicicletes.

L’edifici H2 es troba enmig d’un parc de gran qualitat, també promogut per l’IMPSOL, aquest espai públic, de 27.468 m2, esta constituït per àmplies zones verdes i la disposició de pèrgoles representatives d’aquest barri que proporcionen ombra en aquest espai.

Aquesta promoció forma part del Pla d’habitatge assequible que l’AMB va aprovar l’abril del 2017, un full de ruta que posarà en venda i lloguer 785 habitatges protegits a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article