El 85% de la recaptació de les denúncies efectuades per les Policies Locals durant el confinament serà pels ajuntaments

Societat.

El 15% restant romandrà a la Generalitat per pal•liar el cost originat per la tramitació.
El 15% restant romandrà a la Generalitat per pal•liar el cost originat per la tramitació.

El departament d’Interior ha acordat destinar als ajuntaments el 85% de la recaptació de les denúncies efectuades per les Policies Locals de Catalunya durant el confinament originat per la Covid-19. 

La decisió és fruit de l’acord arribat en una reunió mantinguda entre el conseller d’Interior, Miquel Buch i el director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, amb el president i la secretària general de l’Associació Catalana de Municipis, Lluís Soler i Joana Ortega, respectivament; i la presidenta i el secretari general de la Federació de Municipis de Catalunya, Olga Arnau i Magí Rovira, respectivament.

Durant el període de confinament, entre els dos cossos policials van efectuar un total de 142.766 denúncies, de les quals 73.200 les van imposar els Mossos d’Esquadra i 69.566 les Policies Locals de Catalunya.

Els imports de les multes que es van decidir imposar són de 300 euros per infringir la Llei de salut pública i 601 euros, la mínima, per infringir la Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana.

Cal recordar que hi ha expedients sancionadors en què aquestes quantitats es poden incrementar per l'existència d'alguna circumstància especial.

En el primer cas, la persona sancionada podrà acollir-se a una rebaixa de fins al 40%, del 20% si reconeix la responsabilitat i del 20% si paga abans de dictar-se la resolució; i en el segon cas del 50% si paga voluntàriament i no formula al•legacions. Així doncs, els 300 euros poden convertir-se en 180 euros i els 601 euros en 300’50 euros.

El departament d’Interior, mitjançant la Direcció General d’Administració de Seguretat, està coordinant un centenar de lletrats de la conselleria que estan treballant en la tramitació d’aquests expedients sancionadors.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article