L’origen de les males olors dels darrers dies a Esparreguera apunten a una il•legalitat fent servir una substància per adobar conreus

Salut.

La denúncia dels agents rurals ha estat traslladada a l’Agència Catalana de Residus.
La denúncia dels agents rurals ha estat traslladada a l’Agència Catalana de Residus.

Després de les queixes fetes arribar des de diferents punts del municipi, principalment des del barri de Mas d’en Gall, agents de la Policia Local van constatar que les males olors són compatibles amb les que desprèn una substància de caràcter orgànic feta servir com adob a camps de conreu situats a la zona de Can Golart.

Agents de la Policia Local van constatar que l’origen de les males olors registrades podria ser una substància de caràcter orgànic, possiblement residus de depuradora, escampada sobre uns camps de conreu a la zona de Can Golart.

Els agents s’hi van desplaçar a la zona després de rebre nombroses trucades des de diferents punts del municipi, moltes d’elles des del barri de Mas d’en Gall, que denunciaven una forta olor.

Des de l’associació de veïns d’aquest barri també es va alertar al telèfon d’emergències 112, des d’on es va enviar el cos dels Agents Rurals per inspeccionar la zona.

Segons informava Ràdio Esparreguera, els agents rurals van interposar una denúncia al propietari dels terrenys propers a la carretera de Mas d’en Gall per incompliment de la norma en el tractament de llots de depuradora.

Les queixes des de diferents indrets d’Esparreguera es van intensificar entre dimarts i dimecres d’aquesta setmana referint una forta olor de residu orgànic des de la nit del passat dilluns.

Moltes de les queixes apuntaven a l’abocador de Can Mata, ubicat als Hostalets de Pierola, com a possible font de la fortor i és per això que des del departament de Territori de l’Ajuntament es va consultar a l’abocador si eren coneixedors d’aquest increment de les males olors.

Les fonts consultades van informar que a Can Mata no s’havia realitzat cap activitat fora de l’habitual i es desconeixia l’origen de les males olors denunciades.

Altres queixes veïnals van apuntar a l’abonament dels camps de Can Golart com a possible font de la pudor, fet que ja havia estat denunciat anys enrere.

La Policia Local d’Esparreguera es va desplaçar a la zona assenyalada pels veïns i veïnes com a possible focus de la fortor i va constatar que s’havien llaurat uns camps fent servir una substància de caràcter orgànic, possiblement residus de depuradora, que desprèn olors compatibles amb la fetor referida per la població d’Esparreguera.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article