Sant Vicenç dels Horts demana ordres concretes per com actuar davant l’ allau de positius per Covid a l’ Escola Joan Juncadella

Societat.

Malgrat tot obriran les portes el 17 de setembre al centre afectat.
Malgrat tot obriran les portes el 17 de setembre al centre afectat.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts demana a la Generalitat un protocol clar d’actuacions que eviti el tancament continuat d’escoles, arran de la situació de quarantena de part de la plantilla de l’escola pública Joan Juncadella.

Equip directiu, mestres i personal de l’administració s’han hagut d’aïllar a casa seva després que una persona del personal educatiu hagi donat positiu per Covid-19.

El Consistori ha estat en contacte permanent amb els Serveis Territorials de la Generalitat davant d’aquesta situació i, de fet, ha estat informat amb celeritat de l’acord d’ajornar l’inici del curs al 17 de setembre en aquesta escola, la resta de centres docents de la ciutat obriran amb normalitat.

La treballadora contagiada no presentava cap símptoma però fa uns dies s’havia fet la prova voluntàriament a un dels cribratges massius organitzat al seu municipi de residència.

Divendres es va saber el resultat positiu d’aquesta persona i és per això que ja s’ha aïllat, durant dues setmanes, al personal que havia estat en contacte directe amb ella.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha demanat també un protocol clar per saber com s’ha d’actuar en aquests casos: “Ajuntament, equip directiu, alumnat, famílies... hem de tenir pautes clares que contribueixin a generar un clima de seguretat i confiança en moments especialment complexos”.

I ha afegit: “Els municipis estem fent molts esforços per contribuir a un inici del curs escolar dins la màxima normalitat possible i demanem a la Generalitat que també estigui a l’alçada de les circumstàncies”.

Arran del positiu per Covid, els Serveis Municipals han activat el circuït de neteja i aquesta mateixa tarda una empresa especialitzada desinfectarà tot el centre escolar.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha destinat un total de 32.000 euros a reforçar la desinfecció dels centres educatius, a banda de les tasques ordinàries de neteja que ja hi havia contractades. Així, cada dia i en horari lectiu, operaris i operàries garantiran la desinfecció d’aules i d’altres espais de les instal•lacions.

A més, el Consistori també ha condicionat amb pintures vials i cartells les entrades i sortides de tots els centres educatius, actuació amb un cost de prop de 15.000 euros. Igualment, la brigada municipal i el departament d’Urbanisme han fet obres de millora a diverses escoles durant l’estiu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article