Alerta sanitària amb el producte "Fuet Cabanes 150g" per la presència de Salmonella

Salut.

A data d’avui, no s’ha detectat cap persona afectada a Catalunya, ni a altres comunitats autònomes.
A data d’avui, no s’ha detectat cap persona afectada a Catalunya, ni a altres comunitats autònomes.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya (ASPCAT) ha rebut notificació de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) -- a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària estatal (SCIRI) – d’una alerta referent a un brot a França amb diversos casos detectats durant els mesos de juliol i agost, causat per Salmonel•la entèrica serotip Typhimurium, presumptament associat al producte comercialitzat amb el nom de "Fuet Cabanes 150g".

Les dades del producte implicat en l’alerta són les següents: 20/22-03 (data de consum preferent: 03/11/2020) 20/26-02 (data de consum preferent: 29/11/2020) 20/26-03 (data de consum preferent: 30/11/2020) 20/27-01 (data de consum preferent: 04/02/2021).

La distribució d’aquest producte s’ha realitzat majoritàriament a França, tot i que una part també ha estat distribuïda a Catalunya (demarcacions de Barcelona i Girona), l’Estat espanyol (Aragó), Bèlgica i Andorra.

L’ASPCAT està fent les actuacions d’investigació de l’alerta, la comprovació de la retirada del producte del mercat, la investigació de les causes i l’aplicació de mesures correctores.

Com a mesura de precaució, es recomana a les persones que tinguin a la seva llar els lots de producte indicats anteriorment, s’abstinguin de consumir-los i els retornin als punts de venda.

En cas d'haver consumit aquest tipus de producte dels lots afectats i presentar alguna simptomatologia compatible amb salmonel•losi (principalment diarrea i/o vòmits sovint acompanyats de febre i mal de cap), es recomana visitar un centre de salut.

També es recorda que és important que aquest producte es conservi en un lloc fresc i sec per assegurar la seva correcta conservació, tal i com s’indica en el seu etiquetatge.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article