Més de 140 professionals d'educació física del Baix Llobregat s'han reunit aquest dilluns per tractar els punts que marcaran el curs 2020/2021

Societat.

Aquest ha representat el tret de sortida del curs també pel CEBLLOB, així com la primera acció formativa d'aquesta temporada.
Aquest ha representat el tret de sortida del curs també pel CEBLLOB, així com la primera acció formativa d'aquesta temporada. | Arxiu.

Ho han fet al Fòrum del Professorat d'Educació Física organitzat pel Consell Esportiu del Baix Llobregat (CEBLLOB), jornada emesa per videotrucada que s'organitza anualment per analitzar els reptes de cada curs.

Durant l'inici del Fòrum, Salvador Valls, president del CEBLLOB, ha refermat el compromís de l'ens amb el desenvolupament de l'activitat esportiva a la comarca, així com ha posat en valor el paper de professors i professionals de l'esport en una situació com l'actual on, ha subratllat, seran en molts casos un dels pocs suports que tindran les famílies per sortir endavant.

Així mateix, Valls ha anunciat el premi de 3.000€ per als centres que durant el curs passat van practicar i recollir les millors pràctiques en quant a hàbits saludables i sostenibles entre els seus alumnes i docents, que han estat l'escola Benviure i l'escola SAMC, i ha refermat la voluntat del CEBLLOB en repetir aquest certamen perquè més centres s'hi adscriguin i per impulsar uns valors que, com el mateix president ha citat, són més necessaris que mai.

Posteriorment, Sonia Fernández, Inspectora d'educació del Baix Llobregat, ha ressaltat els valors del compromís i la professionalitat en una situació com la que vivim actualment, i ha posat de manifest com la responsabilitat serà un dels pilars clau perquè el funcionament de l'estructura esportiva de la comarca pugui fer front a les incerteses.

Eva Calbó, gerent del CEBLLOB, també ha refermat l'educació en valors que propugna l'esport, i ha fet un resum del curs del Consell Esportiu, on la consolidació del projecte Juga Verd Play i la integració de nous esports i activitats adaptades a nous públics i a la situació canviant, han estat clau.

Cal esmentar que un dels serveis principals del CEBLLOB és la formació, que ofereix a través de l'Escola de Formació del Baix Llobregat Domingo Martínez.

Durant el Fòrum, s'ha realitzat el primer curs de l'any, de la mà d'#EFTeam i Pere Alastrué, on Carles González, Lluís Almirall, Josep Maria Piulachs, Carles Zurita i Meritxell Monguillot (membres d'#EFTeam), han ofert consells sobre com adaptar les classes d'educació física a la normativa i les casuístiques que planteja la situació de pandèmia.

Per últim, Pere Alastrué, psicòleg esportiu, ha definit el marc cognitiu amb el qual molts alumnes i docents afrontaran el curs, i ha ofert eines per a l'adaptació davant la incertesa i la superació de pors.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article