El litoral del Baix Llobregat en alerta màxima per una pertorbació mediterrània entre dimarts i dimecres que podria crear un cicló tropical

Societat.

La predicció indica la formació d’una pertorbació que podria donar lloc a precipitació intensa, vent fort i onatge alterat.
La predicció indica la formació d’una pertorbació que podria donar lloc a precipitació intensa, vent fort i onatge alterat.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que el solc que ha afectat Catalunya dilluns es tanca i formarà una baixa en altura, la qual tindrà reflex a nivell de superfície amb la formació d’una pertorbació de cara a dimarts al migdia. A partir d’aquest moment, els models meteorològics mostren molta dispersió.

Malgrat tot, alguna de les simulacions apunta la possibilitat que dimarts a la nit s’aprofundeixi força entre les Illes Balears i el litoral català. En el cas que això succeís, es podrien donar condicions favorables per a la formació d’un petit cicló mediterrani quasi tropical.

Aquest tipus de baixa es dona poc sovint, però no és pas insòlita a la Mediterrània. És una estructura amb semblances amb els ciclons tropicals tot i que amb una mida molt menor, vent no tan fort, pressió no tan baixa i curta durada.

Pel que fa a la seva possible afectació a Catalunya, amb els mapes actuals es preveu precipitació que podria ser d’intensitat forta al litoral, el prelitoral i el nord-est, sobretot durant la nit de dimarts i matinada de dimecres.

A més, de manera tangencial, hi podria haver ratxes de vent fortes sobre el mar prop de la costa i onatge alterat amb onades màximes entorn dels 2,5 m al delta del Llobregat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article