La espluguina Elisabeth Abad i Giralt nova secretària general del Departament d'Interior

Política.

La baixllobregatina substitueix a Braulí Duart.
La baixllobregatina substitueix a Braulí Duart.

És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, compta amb el Certificat de suficiència investigadora, corresponent a l’Àrea de Dret Administratiu i Processal de la Universitat de Barcelona, també té un Mestratge en Dret de Catalunya (UB, EPC i Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya).

És diplomada en Funció Gerencial a les Administracions Públiques (ESADE) i en Política i Govern (UPF-UAB-ESADE), un diploma en lideratge i Innovació a les Administracions Públiques (ESADE-EAPC) i un postgrau en e-Govern (UPF).

Ha estat cap de Secció i Servei de Formació de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, ha estat subdirectora general de l’Escola de Policia de Catalunya del Departament d’Interior, cap de Gabinet del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme i subdirectora general de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia.

Durant la IX Legislatura, ha estat diputada al Parlament de Catalunya per CiU, membre de la Comissió d’Interior, de Justícia, Relacions Exteriors, de l’intergrup de la Bicicleta i portaveu a la Comissió de Cooperació i Solidaritat.

Va ser directora general del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), empresa pública del Departament de Justícia dedicada a promoure la reinserció de les persones privades de llibertat a través de la formació en oficis i el treball productiu.

Des del gener del 2016 al maig del 2018, va ser senadora en la XI Legislatura designada pel Parlament de Catalunya (PDeCat), portaveu de les comissions d’Empresa, Turisme, Comerç i Energia; d’Interior; de Defensa i d’Igualtat, entre d’altres. Des del 31 de juliol del 2018 ocupa el càrrec de Directora de l’Agència Catalana del Consum del Departament d’Empresa i Coneixement.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article