L’ AMB rep 4,4MEUR de la Generalitat per preservar el patrimoni cultural i industrial

Societat.

Aquesta subvenció s’emmarca en el Conveni de col•laboració signat el 2017 entre la Generalitat de Catalunya i l’AMB.
Aquesta subvenció s’emmarca en el Conveni de col•laboració signat el 2017 entre la Generalitat de Catalunya i l’AMB.

El Govern acorda autoritzar una subvenció de fons europeus FEDER de 4.481.683 euros a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que es destinarà a la millora i manteniment de la Xarxa metropolitana de foment del patrimoni cultural i industrial.

Aquest programa de l’AMB té com a objectiu estratègic preservar els equipaments i espais dels municipis metropolitans amb un valor històric destacat.

Així, el Govern atorga una sèrie d’actuacions incloses en els eixos prioritaris 2, 4 i 6 del Programa operatiu d’inversió en creixement i ocupació FEDER Catalunya 2014-2020.

En concret, els esmentats ajuts de 4.481.683 euros (els fons FEDER cobreixen el 50% del cost total de la inversió de 8.963.367 euros) es concentraran en actuacions de l’eix prioritari sis, que fomenta la protecció del medi ambient i promou l’eficiència de recursos.

El Programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020 regula l’enfocament integral del desenvolupament territorial i estableix que la seva implementació per a actuacions dels ens locals de Catalunya es durà a terme a través de dos instruments: la selecció d’operacions dels objectius temàtics 4 i 6.

I per altra banda els projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT), ambdós mitjançant convocatòries en concurrència competitiva gestionades per la Direcció General d’Administració Local (DGAL).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article