Sant Boi és un dels 20 ajuntaments i organitzacions que en un any s’ han adherit a la Declaració per una Agenda Urbana de Catalunya

Societat.

Es preveu comptar amb la primera proposta de l’Agenda Urbana de Catalunya a finals del segon trimestre de 2021.
Es preveu comptar amb la primera proposta de l’Agenda Urbana de Catalunya a finals del segon trimestre de 2021.

Ja són 20 els ajuntaments, ens i organitzacions que s’han volgut sumar al reconeixement de la necessitat d’elaborar aquest full de ruta que haurà de guiar el desenvolupament sostenible de les àrees urbanes catalanes les properes dècades.

Les adhesions a la Declaració tenen per objectiu el compromís dels signants amb la implementació de l’Agenda urbana, la coordinació i integració de les diferents iniciatives adoptades, la implantació de les polítiques, les propostes i les accions a la realitat catalana.

Els signants també es comprometen a vetllar per l’impuls dels treballs, que du a terme l’Assemblea Urbana de Catalunya, un òrgan col•legiat, integrat per 60 membres de les diverses administracions i del teixit econòmic, sindical, associatiu, científic i universitari català.

La Declaració va ser signada pels seixanta membres el mateix dia de celebració de la primera Assemblea Urbana de Catalunya. Des de llavors, diversos ens i organismes s’hi ha afegit, fins arribar a un total de 20 adherits.

Així, formen part de l’Agenda Urbana de Catalunya des del seu inici el Govern de la Generalitat; els ajuntaments de Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Manresa, la Seu d’Urgell, l’Hospitalet, Tortosa, i Vilafranca del Penedès.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona; les quatre diputacions provincials catalanes; l’Associació Catalana de Municipis, La Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació de Micropobles de Catalunya; l’Autoritat Metropolitana del Transport; la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya.

Els col•legis professionals d’Arquitectes, d’Advocacia de Barcelona, d’Administradors de Finques i el d’Aparelladors; els sindicats Comisions Obreres, UGT i Unió de Pagesos; les patronals Foment del Treball, CECOT i Pimec; el Consell General de Cambres de Catalunya.

L’Institut d’Estudis Catalans; l’Institut de Salut Global de Barcelona; l’Institut d’estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona; la Taula del Tercer Sector i les Universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona i Politècnica de Catalunya.

Des d’aquella primera signatura s’hi han adherit els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Granollers, Igualada, Palafrugell, Reus, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Valls i el Vendrell.

L’Agenda Urbana de Catalunya serà la guia per al desenvolupament sostenible de les ciutats durant les properes dècades i per superar els problemes endèmics que va deixar l’explosió urbana del segle passat.

Deriva de la Nova Agenda Urbana (NAU) aprovada per l’ONU el 2016, on es constatava que el món viu un procés d’urbanització irreversible i les poblacions, les activitats econòmiques, les interaccions entre societat i cultura, així com les repercussions ambientals i humanitàries es concentren cada cop més en les ciutats.

També serà una eina per accelerar el desplegament de l’Agenda 2030 a les ciutats catalanes i un instrument per redefinir com han de ser i com s’han de planificar les nostres àrees urbanes. De l’Agenda Urbana, doncs, es derivaran actuacions amb efectes tangibles per a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article