La col•laboració entre ajuntaments permet reobrir parcialment la pista que connecta Begues i Torrelles

Política.

Els ajuntaments de Torrelles de Llobregat i Begues han redactat un comunicat conjunt.
Els ajuntaments de Torrelles de Llobregat i Begues han redactat un comunicat conjunt.

El temporal Glòria i les esllavissades del passat mes d’abril van ocasionar importants danys estructurals a la pista forestal que uneix els municipis de Begues i Torrelles de Llobregat.

Després d’unes primeres intervencions per part d’ambdós ajuntaments per a retirada d’arbres caiguts i terres corregudes, ambdues administracions van encarregar estudis per tal d’avaluar les intervencions a realitzar per a la reobertura amb seguretat de la pista.

Mentre se segueix treballant conjuntament per a trobar una solució definitiva que, per la magnitud de les obres, requerirà de la col•laboració d’altres administracions.

Ambdós consistoris han acordat la realització d’unes primeres intervencions d’urgència que permetin la reobertura parcial de la pista la setmana del 14 de setembre, amb les següents condicions de pas: La circulació per la pista tindrà una velocitat màxima permesa de 20 km/h.

La circulació estarà restringida als vehicles de menys de 3.500 kg, quedant prohibit el pas de vehicles de pes superior. En els tres trams on la circulació queda restringida a un únic carril (convenientment senyalitzats) la preferència de pas serà per als vehicles en sentit pujada.

La pista estarà oberta, amb aquestes condicions, en horari de 7.00 a 20.00h, per facilitar el pas de famílies que vulguin accedir als centres educatius i per a persones usuàries en general. De 20.00 a 7.00h, la pista romandrà tancada. Aquest horari es mantindrà almenys mentre durin les obres.

Un cop finalitzades es farà una nova valoració sobre la seguretat de la pista per valorar la possibilitat de mantenir-la oberta a la nit. En cas d’activació del Pla d’Emergència per part del CECAT, en el que es derivi un risc per condicions meteorològiques adverses a qualsevol dels dos municipis, la circulació podrà quedar restringida fins a la finalització de l’episodi d’emergència.

Amb tot, ambdós consistoris continuen recomanant que, sempre que sigui possible, s’utilitzin altres vies per a entrar i sortir dels municipis.

Els treballs s’iniciaran de forma imminent, amb l’objectiu de poder reobrir parcialment la pista, de forma provisional i amb les condicions de circulació establertes, en la data més propera possible al dilluns 14 de setembre, dia d’inici del curs escolar.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article