L’ Alcaldessa de Gavà Raquel Sánchez transmet tranquil•litat envers el nou curs escolar “Les famílies han de confiar en els centres educatius”

Política.

L’actual pandèmia sanitària ha obligat a prendre mesures excepcionals per garantir un retorn segur a les aules.
L’actual pandèmia sanitària ha obligat a prendre mesures excepcionals per garantir un retorn segur a les aules.

En aquest context Sánchez ha volgut encoratjar a la comunitat educativa i donar un missatge de confiança, “sóc conscient de la preocupació existent en aquest retorn a les aules però les famílies han de confiar en els centres educatius que han fet moltes adaptacions per tal d’adaptar-se a l’actual situació provocada pel coronavirus." 

En aquest context, "cal confiar que aplicant totes les mesures preventives necessàries el curs pugui començar d’una manera més o menys normalitzada”.

Raquel Sánchez ha afegit que “sóc conscient de les mancances existents com és la falta de professors. És per això que, a les diferents reunions amb el Departament d’Educació, estem reclamant que facilitin els recursos humans i materials que necessiten les escoles perquè es fonamental que els nens i nenes puguin començar el curs”.

El proper dilluns començarà el nou curs escolar 2020-2021 pels alumnes d’educació infantil (1.308 alumnes), primària (3.015 alumnes), secundària (1.822), a més dels de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà.

D’altra banda, durant les visites realitzades als centres, l’alcaldessa ha comprovat l’estat de les obres de millora que cada estiu es porten a terme a les escoles públiques de Gavà.

Enguany l’Ajuntament ha destinat prop de 167.000 euros que han permès dur a terme aquelles actuacions acordades amb les direccions dels centres educatius.

En conjunt es tracta d’obres de manteniment i de millora a les cinc escoles de Primària de la ciutat amb una inversió de 166.865 euros. Una inversió finançada íntegrament per l’Ajuntament, per atendre les demandes existents, tot i no ser la seva competència.

Així mateix, la Generalitat està desenvolupant obres a l’Institut Bruguers. Es tracta d’una intervenció a les pistes exteriors per millorar l’accessibilitat i l’accés principal del centre. Una actuació que s’emmarca dins el Pla Director de reforma integral del centre.

Un Pla que, el conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló va lliurar a l’Ajuntament el passat mes de juliol i que ara està sent estudiant pels responsables i tècnics municipals.

Aquest Pla Director contempla la reforma i millora de l’actual edifici en cinc etapes que es desenvoluparan sense que tinguin afectació en l’activitat del centre, durant els mesos d’estiu. És previst que les obres estiguin enllestides pel curs 2024-2025.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article