Atemptat contra el llegat històric i cultural datat del prehistòric al Baix Llobregat

Cultura.

Segons les fotografies cedides pel CELSVH aquest és l’ estat en que ha quedat el preuat gravat.
Segons les fotografies cedides pel CELSVH aquest és l’ estat en que ha quedat el preuat gravat.

El Centre d’Estudis Locals de Sant Vicenç dels Horts, primer a denunciar aquesta barbaritat, “condemna l’atac contra el petròglif prehistòric situat a prop del cim del Montpedrós, al terme municipal de la localitat veïna de Santa Coloma de Cervelló.”

Aquests denuncien que, “el petròglif (inscripcions a la roca fetes fa milers d’anys) va ser deliberadament destruït per la acció humana. El valor del patrimoni danyat és incalculable i, malgrat la dificultat per identificar o cercar a la persona o persones implicades, cal una investigació per tractar d’esbrinar qui ha comès aquest atemptat contra el patrimoni de tots.”

L’objecte destruït es tracta d’una roca amb gravats neolítics, coneguts com a petroglifs. Concretament, aquests gravats representen un cercle amb radis solars, cassoletes (petites perforacions arrodonides fetes a la roca) i altres formes que no s’han pogut identificar.

La roca atacada guarda una gran similitud amb un altre petròglif recuperat del jaciment de Puig Castellar, al terme municipal de Sant Vicenç dels Horts, a la segona meitat del segle XX. En aquest cas, la peça es va recuperar i actualment es troba al Museu d’Arqueologia de Barcelona.

A les xarxes socials ja s’ han fet reso de tal barbaritat, recollim un dels que segurament expressa el sentiment de multitud de persones, “Quina pena que en el temps que hi som encara hi hagi gent ignorant i inculta que només sigui capaç de utilitzar el seu "cervell" per a fer mal, per desgràcia això que ha perdurat tants segles, l'han fet malbé en un moment, quina pena de condició humana!”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article