L’ Alcaldessa de Gavà assegura durant els actes de la Diada que “Amb l’esperit d’unió que s’ha vist avui segur que ens en sortirem”

Política.

L’ acte ha tingut lloc davant del monument als Màrtirs del Setge de 1714, i sota estrictes mesures anti-Covid-19.
L’ acte ha tingut lloc davant del monument als Màrtirs del Setge de 1714, i sota estrictes mesures anti-Covid-19.

Com és lògic, les estrictes mesures anti-Covid-19 han marcat tot l’acte i han fet que sigui en essència molt semblant al d’altres anys, però en realitat molt diferent també.

Començant per les ja habituals obligacions com ara la de portar mascareta, i acabant per la mateixa durada de l’esdeveniment, que ha estat molt més reduïda de l’habitual ja que s’han eliminat totes les actuacions que tradicionalment formen part d’aquest acte, des de la dels castellers fins a la de les corals gavanenques passant per la dels bastoners.

També hi ha assistit molta menys gent de l’habitual, ja que ha calgut disposar les cadires tot respectant la distància social de seguretat. Això sí, l’acte ha comptat amb les habituals ofrenes florals d’entitats de la ciutat, i ha acabat, com sempre, amb l’himne nacional de Catalunya, “Els segadors”.

L’alcaldessa socialista de Gavà, Raquel Sánchez, ha qualificat la Diada d’enguany com a “excepcional”, però al mateix temps ha assegurat que “aquesta excepcionalitat no ens ha d’impedir seguir fent aquesta celebració que suposa el nostre reconeixement i homenatge a totes les persones que van lluitar pels drets i de les llibertats dels catalans”.

Homenatge que Sánchez aquest 2020 vol fer extensiu “a totes aquelles persones que estan fent tot el possible per lluitar contra la Covid-19, aquest sentiment de força, d’unió i de coratge per superar aquesta situació és ara més necessari que mai”.

Tot i l’absència de moltes entitats que amenitzaven cada any aquest acte, Sánchez ha volgut agrair la seva presència “a totes les entitats presents avui i que tradicionalment sempre han fet aquesta ofrena, crec que aquesta és la millor prova de que som una ciutat forta, compromesa, solidària, i sens dubte que amb aquest esperit d’unió i de comunió segur que ens en sortirem d’aquesta situació”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article