En marxa el primer cicle formatiu de grau superior de Tècniques d'actuació teatral a Esparreguera

Societat.

La ciutat baixllobregatina ha fet una ferma aposta envers aquests estudis.
La ciutat baixllobregatina ha fet una ferma aposta envers aquests estudis.

Aquest és el primer cicle formatiu que s'ofereix al municipi, que assoleix així una reivindicació històrica, tant de la ciutadania com del consistori, que han defensat durant molts anys la necessitat de poder ampliar l'oferta de formació post-obligatòria de la vila amb estudis de formació professional.

El curs ha començat amb 9 matriculats que cursen classes de tècniques d'interpretació, de moviment i vocals a les instal•lacions de l'Escola Municipal de Música i Dansa d'Esparreguera en horari de matí.

El grau superior està adscrit a El Castell i dona continuïtat a la formació de batxillerat artístic que s'imparteix al centre i a d'altres instituts de la comarca.

A més, és l'única oferta pública d'aquesta formació a la província de Barcelona i la segona a tot Catalunya, ja que actualment només s'imparteix a la província de Lleida.

Malgrat que l'oferta inicial era de 30 places, el curs ha començat amb 9 inscrits, però la matrícula segueix oberta per a aquells alumnes que ja hagin superat la prova d'accés als cicles formatius de grau superior d'arts plàstiques i disseny.

Les classes s'imparteixen a les aules de l'Escola Municipal de Música i Dansa d'Esparreguera, de 8 del matí a 2/4 de 3 de la tarda, amb totes les mesures de seguretat fixades pel Departament d'Educació de la Generalitat per assegurar el compliment de la normativa de prevenció de la Covid-19.

El cicle compta amb una plantilla de tres professors que capaciten a l'alumnat per aplicar les tècniques d'interpretació, de moviment i vocals per actuar en viu o en mitjans audiovisuals, per fer tasques de dinamització basades en l'actuació i per preparar en tècniques d'expressió i comunicació, amb criteris artístics, de qualitat i de seguretat.

Amb l'oferta d'aquest cicle formatiu Esparreguera amplia i complementa la formació post-obligatòria que s'ofereix al municipi: el Programa de Formació i Inserció (PFI) d'Auxiliar de Muntatge i Manteniment d'Equips Informàtics, iniciat el curs passat.

L'oferta del Centre de Formació d'Adults, i les tres modalitats de batxillerat: Arts, Humanitats i Ciències Socials i Ciències i Tecnologies que imparteixen els instituts de la vila.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article