ERC l’Hospitalet posarà a prova el republicanisme de la socialista Núria Marín

Política.

Amb l’ abstenció del PSC la moció podria tirar endavant.
Amb l’ abstenció del PSC la moció podria tirar endavant.

Esquerra Republicana defensarà al Ple la retirada de tots els honors que l'Ajuntament manté a Joan Carles de Borbó, com la Medalla d'Or que li fou concedida el 1996 o l'avinguda que hi té dedicada a la ciutat.

"Davant dels recents escàndols coneguts entorn la monarquia, herències ocultes, cobrament de possibles comissions opaques, o la fugida clandestina orquestrada per part del govern espanyol," el grup republicà considera que cal reprovar l'actuació del govern de l'Estat, així com retirar-li els honors a Joan Carles de Borbó.

Els republicans han recordat que l'any 2015 el Ple ja va aprovar una moció en defensa de la República reivindicant la vigència dels valors republicans com "la sobirania popular, la igualtat, la justícia social, el laïcisme o la plurinacionalitat de l’Estat, on el mateix Ajuntament reclamava el dret de la ciutadania a escollir lliurement el seu cap d'Estat." 

El portaveu republicà i cap de l'oposició Antoni Garcia ha manifestat que “l'Hospitalet no pot seguir honorant un personatge com Joan Carles de Borbó, representant d'una institució caduca, corrupta i antidemocràtica com la monarquia, que és hereva directa del franquisme”.

I ha afegit que “demanarem canviar el nom de l'avinguda Joan Carles I pel d'avinguda de la República, com a reconeixement a tots els lluitadors per la llibertat i la democràcia, per tots aquells que no se senten representats per la monarquia”.

Per altra banda, el grup municipal d'Esquerra Republicana vol que el Ple de l'Ajuntament de l'Hospitalet doni suport a la llei de mesures urgents que regula la limitació dels preus de lloguer a Catalunya, aprovada el passat 9 de setembre amb el suport dels grups d'ERC, Comuns, CUP i també finalment JxCat.

Per últim, el grup republicà també demanarà al Ple que l'Ajuntament pugui disposar dels romanents i el 100% del superàvit municipal per destinar-los a polítiques socials i de suport al comerç i teixit productiu de la ciutat.

Després de l'intent fallit del govern espanyol per apropiar-se dels recursos dels ajuntaments, rebutjat per la majoria del Congrés dels Diputats i contestat per la majoria del món local, els republicans volen que es facin canvis legislatius necessaris per tal de permetre als ajuntaments fer ús d'aquests diners per fer front a les conseqüències provocades per la Covid-19.

Antoni Garcia ha demanat que “cal que l'Hospitalet disposi del 100% del seu superàvit, que són recursos que pertanyen als seus veïns i veïnes, per posar-los al servei de la recuperació ajudant la gent, les famílies, el comerç local, els autònoms i la petita i mitjana empresa”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article