El sindicat SAP-FEPOL assegura que “l ’ABP del Prat porta des del 2018 sense Cap de Seguretat Ciutadana”

Societat.

La organització porta denunciant aquesta situació des del primer dia i demanant que es cobreixi aquesta plaça amb un comandament.
La organització porta denunciant aquesta situació des del primer dia i demanant que es cobreixi aquesta plaça amb un comandament.

El sindicat alerta que, “si preguntéssim a qualsevol ciutadà quina és la funció principal del cos de mossos d’esquadra, aquest respondria la de garantir la seguretat ciutadana del seu municipi. Igualment, si preguntéssim als efectius que realitzen aquestes tasques sobre quina és una de les figures de responsabilitat més important dins d’una comissaria, aquests dirien la del Cap de Seguretat Ciutadana.”

Aquests denuncien que l’Àrea Bàsica Policial del Prat de Llobregat (població de la qual depenen a dia d’avui 64.674 habitants) fa més de 18 mesos que la Unitat de Seguretat Ciutadana està sense una figura de referència, com la del Cap d’USC.

No és la primera vegada que el Sindicat Autònom de Policia denuncia aquesta situació i reclama la incorporació immediata d’un comandament que s’ocupi d’aquestes funcions, però malgrat sempre se’ls ha reconegut aquesta necessitat, fins ara no s’ha actuat en conseqüència.

Es basen en el que està succeint des de fa més de 18 mesos en aquesta comissaria, “tot ens porta a pensar que o bé no se li dona la importància que mereix a aquesta situació pel bon funcionament diari de la destinació (i per tant es podria eliminar la figura del Cap d’USC de totes les comissaries), o bé per irresponsabilitat d’algú la seva solució està abandonada.”

Des de la organització sindical, “per les vegades que ho hem denunciat, podríem dir mil i una coses. Podríem satiritzar i fins i tot ironitzar de la situació que des del 2018 pateix l’ABP del Prat de Llobregat.”

Creuen que aquesta situació “és del tot vergonyosa i a més preocupant,” reclamen per tant, “una solució immediata que hauria de passar obligatòriament per cobrir definitivament aquesta plaça, de no ser així que li donin un altre tipus de solució al problema, però el que és evident és que en aquesta situació no es pot continuar per més temps.”

I finalitzen,”la comissaria i especialment la ciutadania del Prat de Llobregat no es mereixen estar gairebé dos anys sense cap de seguretat ciutadana. Mereixen que es respectin les seves necessitats i per tant mereixen tenir coberts tots els llocs de responsabilitat que garanteixin els mínims, que tota destinació del cos de mossos d’esquadra ha de tenir.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article