El Consorci de la Colònia Güell ha iniciat una intervenció de conservació de la Cripta de Gaudí a Santa Coloma de Cervelló

Cultura.

Els treballs de conservació tenen un pressupost total de 26.662,22 euros i un termini d’execució de dos mesos.
Els treballs de conservació tenen un pressupost total de 26.662,22 euros i un termini d’execució de dos mesos.

La Cripta de la Colònia Güell és un edifici declarat Bé d’Interès Cultural i està inclòs a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

L’obra de conservació consisteix en la substitució de la làmina de zinc del sector de coberta sobre l’àrea d’accés a la Cripta, que es troba en un estat de degradació avançat.

Aquesta làmina se substituirà per una altra de les mateixes característiques formals, dimensionals, de qualitat i color que l’original, seguint el mateix criteri d’intervenció aplicat en el moment en què es va restaurar la coberta, per tal de no transformar la imatge exterior del monument.

Aquesta actuació té com a finalitat garantir la total impermeabilització per a protegir l’obra de Gaudí en el sector d’intervenció, i en tots els seus elements i materials, alhora que millorar les condicions dels mateixos a fi d’allargar la seva vida útil i minimitzar el seu manteniment i sostenibilitat futura.

El Consorci de la Colònia Güell està format per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Diputació de Barcelona, tots ells copropietaris de la Cripta de la Colònia Güell, més l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article