Enèsim vessament a Castelldefels d'aigües grises al mar i a l'Olla del Rei

Salut.

Any rere any es van fent nyaps sense arribar a una solució final.
Any rere any es van fent nyaps sense arribar a una solució final.

L’ entitat ecologista “Salvem l’ Olla del Rei” assegurava per altra banda via Twitter que, “hem denunciat per delicte ambiental als responsables de la planta elevadora d'aigües residuals de Castelldefels per el vessament d'aigües fecals. Durant el dia camions cuba... per la nit obren les comportes i aboquen tota la merda.” (Veure vídeo).

Dimarts es produïa un trencament al tram d'impulsió del col•lector interceptor general de Castelldefels d'aigües residuals (interceptor Castelldefels - La Pava - Pineda) al terme municipal de Gavà, segons ha informat a l'Ajuntament de Castelldefels l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

El trencament ha provocat un gran bassal d'aigües residuals a la zona, es tracta de la mateixa zona on es va fer la substitució de dues canonades i el reforç d'una tercera, al novembre de 2019.

En aquells moments es van dur a terme actuacions de reparació en sec i es van mobilitzar 3 camions recicladors per a aspirar l'aigua residual del bassal.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona va fer públic el passat 5 d'agost que l'any vinent començaran les obres del nou col•lector que substituirà l'actual col•lector interceptor de Castelldefels, que condueix les aigües residuals del municipi cap a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de Gavà-Viladecans i que es troba estructuralment malmès com a conseqüència de nombrosos anys de servei. L'objectiu és evitar més trencaments, reparacions d'emergència i el corresponent impacte ambiental que tot això ocasiona.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article