Darrera fase del programa d’incubació Cornellà Open Future per startups tecnològiques

Emprenedors.

Els projectes tenen tres mesos per convertir-se en negocis actius.
Els projectes tenen tres mesos per convertir-se en negocis actius. | Arxiu.

En les edicions anteriors, el COF ha incubat un total de 36 projectes, un 40% de les iniciatives continuen en actiu i han generat una trentena de llocs de treball.

El programa d’incubació de startups tecnològiques Cornellà Open Future va donar ahir llum verda a la Fase III de la seva IV edició que té com a objectiu fer que els 9 projectes admesos aconsegueixin sortir al mercat en tres mesos.

Pels emprenedors escollits ha estat un llarg camí i ells són el resultat d’una convocatòria d’èxit en la qual es van presentar més d’una trentena de propostes.

Es tracta d' una xifra que posa de manifest l’interès de moltes persones per obrir-se camí en el món tecnològic amb idees innovadores, tot i les circumstàncies actuals de crisi econòmica.

Recordem que el Centre d’Empreses Procornellà, depenent de l’empresa municipal de l’Ajuntament de Cornellà, és qui gestiona el Cornellà Open Future amb la voluntat de recolzar el talent emprenedor convertint les idees en negocis d’èxit, emparat en la plataforma global Telefònica Open Future.

El programa d’incubació consta de tres fases: la primera, la Fase Lab, els projectes escollits van treballar durant tres mesos per definir el seu model de negoci; en la segona fase es van concentrar en validar el model de negoci.

I justament dimecres, va començar a rodar la tercera fase, la Seed, que es desenvolupa des d’ahir, 16 de setembre fins el 16 de desembre de 2020 i que té com a objectiu la sortida al mercat i la recerca de finançament.

Els projectes participants són: Abilista, dedicada a la fabricació i disseny de prototips; Anago Web, software de gestió de flotes de vehicles; Meetoptics, making photonics easy; NB-Ric, serveis d’informació del deute no bancari de prestataris; Watteco, plataforma d’inversió per a projectes d’energies renovables; Work4Flesh, desenvolupadors de videojocs per a mòbils.

Yado, aplicació mòbil per a la recerca d’espais de treball i sales de reunió; Yobber, app que connecta estudiants amb les millors empreses per a ajudar-los en la recerca d’una feina; i per últim, Zdatalab, solució per a l’optimització de preus d’empreses de gran consum.

Tots ells han aconseguit formar part del programa, totalment subvencionat i gestionat per l’equip tècnic del Centre d’Empreses Procornellà, i tenen accés a sessions de formació grupals especialitzades per startups amb sessions grupals i individuals i a tutories individuals amb consultors experts en els diferents àmbits empresarials.

També tenen accés a una interessant xarxa de contactes, mentors sectorials i esdeveniments i a un espai de treball compartit amb una sèrie de serveis, tot gratuït.

En aquest punt del programa, els 9 equips seleccionats rebran assessorament i formació amb un únic repte: preparar-los per a la seva sortida al mercat.

Tanmateix, els projectes participants en aquesta fase 3 del programa, tenen la possibilitat de participar en la segona edició dels Premis Metropolitans de Suport a la Innovació promoguts per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article