Demanen una reunió urgent amb Renfe per les molèsties ocasionades per l'augment del pas de combois a Sant Feliu

Societat.

La pressió veïnal ha portat al consistori a aixecar la veu.
La pressió veïnal ha portat al consistori a aixecar la veu.

L'origen d'aquest increment de pas de trens es troba en unes obres ubicades a Martorell, intervenció que obliga a desviar els que transporten mercaderies per la línia que travessa la ciutat, generant un important augment de trànsit i soroll.

L’ Ajuntament ha reiterat a Renfe la necessitat urgent d'adoptar mesures que minimitzin les molèsties que ocasiona a la ciutadania l'augment de circulació de trens de mercaderies, en una carta enviada ahir dia 16 de setembre a la directora de Rodalies Renfe de Catalunya i representant institucional de Renfe Catalunya.

El consistori demana una reunió per mostrar les conseqüències reals, objectives i contrastades de l'impacte d'aquest increment de combois, que es verificaran amb els resultats d'una sonometria encarregada per l'Ajuntament que s'ha realitzat el 17 de setembre.

La petició se suma a la que el consistori va traslladar el passat 12 d'agost, i que ja aleshores instava als gestors de la xarxa ferroviària a que es minimitzés l'impacte que provoca el pas d'aquests combois pel municipi.

Malgrat que en aquell moment la concessionària va assegurar que el xoc acústic s'aniria reduint progressivament i es va produir una lleugera millora, aquest canvi encara no s'ha fet efectiu i actualment el major pas de trens i les seves senyals acústiques tornen a generar importants molèsties als veïns i veïnes.

L'alcaldessa trasllada en l'escrit una sèrie de propostes per posar fre als inconvenients que aquest fet genera a la ciutadania, especialment a les nits.

Aquests suggeriments inclouen la reducció de la velocitat dels trens al seu pas per la trama urbana de Sant Feliu, o evitar els senyals acústics a les nits.

Muñoz també apunta la conveniència de que els combois prioritzin l'horari diürn, "atès que molts veïns i veïnes tenen les finestres obertes per conciliar millor la son, i els senyals acústics són altament molestos durant la nit".

Comentaris

Silvia hospitalet de Llobregat
1.

En hospitalet es horrible. No respecten cap horari. A la nit continúen passant. Abans d'arribar a la parada de hospitalet es paren al costat del pisos amb un soroll horrible. Van depressa i els veins esten farts i amoinats per les vibracions las pisos.

Comenta aquest article