Per cinquè any consecutiu Gavà rep la màxima puntuació per la qualitat i la transparència de la informació publicada al seu web

Societat.

Seguint aquests paràmetres en l’edició de 2019 s’han reconegut 122 administracions públiques entre elles també el Consell Comarcal del Baix Llobregat.
Seguint aquests paràmetres en l’edició de 2019 s’han reconegut 122 administracions públiques entre elles també el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

A més, s’ha atorgat per primera vegada un premi extraordinari que reconeix la qualitat i l’eficàcia comunicativa de quatre ajuntaments (Centelles, Viladecavalls, l'Aldea i Llagostera) i el retiment de comptes sostingut de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

L’Ajuntament de Gavà ha rebut novament el Segell Infoparticipa amb una puntuació del 100% en els indicadors de transparència de la informació publicada a la seva pàgina web www.gavaciutat.cat.

Es tracta d’un guardó atorgat pel nou grup d’investigació Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya: ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

El tinent d’alcalde de Nova Governança i Serveis Generals, Jordi Tort, ha recollit avui el Segell Infoparticipa 2019 en el decurs d’una cerimònia celebrada a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB.

Un acte que, amb motiu de la crisi sanitària de la COVID-19, ha restringit la presencialitat als ajuntaments que han assolit el 100% dels indicadors, als cinc guardonats amb el Premi extraordinari, així com a les diputacions i els consells comarcals reconeguts. 

El darrer informe s’ha elaborat amb dades corresponents a l’any 2019. A l’hora d’avaluar la qualitat i transparència de la informació publicada es tenen en compte 48 indicadors.

En concret es contempla aspectes qualitatius previstos per la Llei, especialment a l’article 6: la informació ha de ser “veraç i objectiva, perquè les persones puguin conèixer l’actuació”.

S’ha de difondre “de manera constant i s’ha d’actualitzar de forma permanent, amb la indicació expressa de la data en què s’ha actualitat per darrera vegada i, si és possible, de la data en què s’ha de tornar a actualitzar”; s’ha d’organitzar “de manera que sigui fàcilment accessible i comprensible per a les persones i que en faciliti una consulta àgil i ràpida”.

La valoració obtinguda fa que la pàgina web municipal sigui mereixedora del Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, que és el màxim reconeixement que atorga l’organisme universitari per haver millorat la informació publicada a la web institucional.

En concret, s’avalua la informació que es publica a les pàgines webs dels ajuntaments catalans, consells comarcals i diputacions a través d’una bateria de 48 preguntes per conèixer si ofereixen informació en relació amb quatre categories: Qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col•lectius, com informen sobre la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article