El Camí del Mar de Viladecans serà només per vianants i ciclistes els propers deu diumenges

Societat.

La iniciativa començarà aquest diumenge 27 de setembre amb la finalització de la Setmana Europea de la Mobilitat.
La iniciativa començarà aquest diumenge 27 de setembre amb la finalització de la Setmana Europea de la Mobilitat.

L’Ajuntament obrirà la via que connecta el nucli urbà i la platja (un tram de la carretera B-204 i el Camí del Mar) a la ciutadania, tallant-la als vehicles de motor aquest 27 de setembre i els diumenges d’octubre i novembre.

L’objectiu és donar més espai a les persones per a la pràctica d’esport d’una manera segura i amb la distància interpersonal adient, davant de l’amenaça de contagi per la COVID-19.

D’aquesta forma, a més de fomentar hàbits saludables, s’afavoreix la connexió amb la zona natural i la costa del municipi en aquests moments.

El primer tancament de la carretera, que es farà aquest diumenge, 27 de setembre, de 9 a 14 hores, des del pont sobre l’autopista C-32 (al costat de Viladecans The Style Outlets) fins a la rotonda de sortida de la C-31, coincidirà amb l’últim dia de la Setmana Europea de la Mobilitat.

L’Ajuntament està aprofitant aquesta setmana per recordar, des de les xarxes socials i el web municipal, que Viladecans compta, des d’aquest estiu, amb una nova ordenança de circulació que regula els patinets i la resta dels Vehicles de Mobilitat Urbana (VPM), que han de transitar fora de les voreres.

Altres mesures que l’Ajuntament està prenent per a la millora de la mobilitat és l’increment de ciclocarrers (vies on els cotxes, les bicicletes i els VPM tenen igualtat de prioritat); la instal•lació, aquesta tardor, de sis punts de càrrega de vehicles elèctrics i de la primera fotolinera (estació de recàrrega solar) de la ciutat, així com d’una nova zona de park & ride a l’estació de la Renfe.

A més, la nova carretera comarcal C-245, que ja està en obres, contindrà un carril bici entre Cornellà i Castelldefels, així com un carril exclusiu per a bus.

El tall a la circulació de vehicles facilitarà a la població no només mantenir el distanciament social necessari, sinó també apropar-se amb seguretat fins al parc del Delta.

Per altra banda, aquests talls, que estaran degudament senyalitzats i amb la presència de la Policia Local, no impediran la circulació de cotxes per la carretera B-204 cap a la B-210 en el tram de la rotonda en ambdós sentits, cap a Gavà i cap a Sant Boi.

Aquesta iniciativa per al foment de l’esport en seguretat i sense patir pels cotxes va tenir un antecedent en el període d’Estat d’Alarma els dies 31 de maig i 7 de juny.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article