L’AMB porta a terme les tasques que marquen la finalització de la temporada de bany al litoral del Baix Llobregat

Societat.

Es tracta de fer les feines tan ràpid com sigui possible davant dels possibles episodis d’onatge, que comencen a produir-se en aquestes dates.
Es tracta de fer les feines tan ràpid com sigui possible davant dels possibles episodis d’onatge, que comencen a produir-se en aquestes dates.

L’objectiu principal d’aquesta acció és preparar les platges metropolitanes per a la temporada d’hivern i minimitzar els danys que pot patir el mobiliari a causa dels temporals, de tal manera que es redueixen possibles riscos per als usuaris i s’allarga la vida útil d’aquests equipaments.

Els equipaments es retiren en funció del risc al qual estarien exposats davant d’un temporal marítim i també en funció de les necessitats i particularitats de cada platja.

En aquest sentit, cal destacar que les conclusions dels estudis previs del Pla d’estabilització del delta del Llobregat també han servit per millorar la planificació en la gestió i el manteniment dels equipaments de les platges.

L’augment de la freqüència dels temporals de sud i el fet que aquest tipus d’episodis tinguin molt més impacte a les platges del litoral metropolità sud han fet adequar el sistema de desmuntatge, de manera que es retiren els equipaments més exposats a aquestes situacions.

Durant la tardor i l’hivern, la gestió integral de les platges no s’atura, i es fa un especial seguiment dels temporals de pluja i mala mar i dels possibles danys que puguin causar.

Cal recordar que l’AMB té un protocol d’actuació previ als temporals, regit per les alertes del Servei Meteorològic de Catalunya, l’Agència Estatal de Meteorologia i Protecció Civil.

Les actuacions principals són l’obertura de les rieres a la desembocadura per canalitzar l’aigua de les crescudes i evitar inundacions de zones urbanes i infraestructures i també, si cal, la retirada de mobiliari susceptible de resultar afectat per les onades.

Un cop passat l’episodi, l’AMB porta a terme la gestió de residus i canyes procedents de la crescuda dels rius Llobregat i Besòs, arrossegades pels corrents marins i dipositades a la platja.

Les platges són el principal espai públic de la metròpolis de Barcelona, amb uns 10 milions d’usuaris anuals i un ús creixent durant tot l’any amb diferents activitats socials, educatives, lúdiques o esportives.

Per tant, es continuen realitzant tasques de manteniment sobre les zones de jocs infantils i esportives, la senyalització i la resta de mobiliari de la platja.

Respecte a la neteja, s’ajusta la freqüència del garbellament, que passa de ser diari durant la temporada alta a primera línia de mar a fer-se un mínim de dues vegades al mes durant la temporada baixa, que començarà el pròxim 1 d’octubre.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article