L’ Ajuntament del Prat rep una donació de 100 ordinadors per part d’ una empresa destinats a l’ alumnat amb pocs recursos

Societat.

Des del consistori, en col•laboració amb els instituts i amb el Departament d'Educació de la Generalitat, es repartiran aquests materials a l'alumnat.
Des del consistori, en col•laboració amb els instituts i amb el Departament d'Educació de la Generalitat, es repartiran aquests materials a l'alumnat.

Aquests 100 ordinadors portàtils provenen de l'empresa Indukern (del Grup Indukern), que té ubicada la seu a la ciutat, els ordinadors es destinaran a famílies amb nens i nenes en edat escolar que no disposen d'equips informàtics per a aquest curs 2020-2021.

Aquests 100 ordinadors s'afegeixen als 221 que l'Ajuntament ja va cedir a alumnes pratencs que no disposaven d'aquests mitjans a les seves llars a finals del curs passat per lluitar contra l'escletxa digital i facilitar la igualtat d'oportunitats en l'accés a la xarxa. Aquesta qüestió s'ha demostrat cabdal en el context de la crisi de la Covid19 i el confinament.

Des de l'inici de l'estat d'alarma, que va comportar la realització de les classes per mitjans telemàtics, l'Ajuntament va treballar per identificar els casos d'alumnes de la ciutat que no disposaven d'aquests recursos a les seves llars, juntament amb les comis­sions socials dels centres educatius.

Fruit d'aquesta tasca, es van identificar 221 casos d'alumnes sense les condicions adients a casa i que no havien rebut els ordinadors portàtils per part del Departament d'Educació de la Generalitat, que és l'administració competent en la matèria.

Posteriorment, l'Ajuntament va cedir a finals del curs passat tauletes a aquests 221 alumnes, en 130 casos també facilitant connectivitat a Internet, perquè tampoc en disposaven a les seves llars.

Ara els ordinadors donats per Indukern es destinaran a famílies del Prat de Llobregat amb fills i filles que cursen ESO, Batxillerat i FP, i que no disposin de mitjans informàtics suficients a les seves llars, a través del Departament d'Educació de l'Ajuntament.

L'alcalde de la ciutat, Lluís Mijoler, ha visitat aquest dimarts, 22 de setembre, les instal•lacions d'Indukern per rebre aquesta donació de la mà del seu director general, Daniel Díaz-Varela.

L'alcalde del Prat ha assegurat: "Defensar la igualtat i una societat cohesionada al segle XXI passa per lluitar contra la bretxa digital i entendre l'accés a Internet com a dret fonamental. I comprometre's amb l'educació, com a eina de transformació social com fem al Prat, passa avui per garantir a tot l'alumnat l'accés a aquesta font de coneixement, oportunitats i recursos que és la xarxa. La crisi de la Covid i el confinament ha posat de relleu això. Davant d'aquest repte, cal el compromís de totes les administracions públiques i també del sector privat, com el que veiem avui."

Per la seva banda, Daniel Díaz-Varela, director general d'Indukern, ha destacat que, "a la companyia sempre hem mantingut un compromís social amb el nostre entorn més proper. I en aquesta ocasió hem volgut contribuir amb la donació d'equips informàtics per a aquells nens i joves del Prat de Llobregat que estan cursant ESO i Batxillerat i que els necessiten per poder seguir el curs escolar 2020-2021, que segurament barrejarà l'assistència presencial i en línia".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article