Martorell aposta per la mobilitat sostenible i presenta tres punts de recàrrega de vehicle elèctric i un nou furgó endollable de la Brigada Municipal

Societat.

Coincidint amb la cloenda de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2020, l’Ajuntament ha presentat aquestes novetats.
Coincidint amb la cloenda de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2020, l’Ajuntament ha presentat aquestes novetats.

L’acte ha comptat amb l’assistència de Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell; Pedro Calef, representant de l’associació d’empresaris del polígon La Torre; José Antonio Arévalo, responsable de Comunicació d’Inovyn, i representants d’Etecnic, empresa instal•ladora de les estacions.

Els tres punts de recàrrega de vehicles elèctrics s’ubiquen a les entrades dels polígons La Torre, Can Cases-Can Sunyol i al Complex Industrial Solvay. Dos són de càrrega ràpida i l’altre de càrrega convencional. “El funcionament és molt senzill, només cal baixar una aplicació amb un codi QR que ens donarà les pautes sobre el temps de càrrega desitjat."

"Un cop endollat el vehicle, veurem uns indicadors que ens diuen si està carregant. Si ja en tenim prou, podem desendollar i marxar. Tothom que tingui vehicle elèctric ho tindrà molt fàcil per carregar-lo”, ha explicat l’alcalde.

Fonollosa ha mostrat la voluntat d’instal•lar més punts de càrrega, “principalment als aparcaments públics del municipi, com el de l’Hospital Sant Joan de Déu, el del Vapor o el dels Serveis Funeraris de Pomfusa, de manera que qualsevol ciutadà en tingui un d’equidistant a casa seva”.

D’altra banda, també s’ha presentat el nou vehicle elèctric de la flota de la Brigada Municipal que ajudarà en les tasques de manteniment i conservació dels diferents espais urbans.

L' Alcalde ha apuntat que “pels circuïts que fa un vehicle de la Brigada pel casc urbà, poden ser perfectament elèctrics perquè no fan grans recorreguts. Això no es pot fer un dia per altre però la nostra intenció és que a mesura que la vida útil dels actuals vehicles vagi acabant, els anirem substituint per vehicles elèctrics. Aquesta és la idea i el compromís de l’Ajuntament per complir amb els compromisos de desenvolupament sostenible”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article