11.300 ajuts de menjador escolar des del Consell Comarcal del Baix Llobregat per al curs 2020-2021

Societat.

L’ ens supramunicipal gestiona principalment les beques als petit municipis.
L’ ens supramunicipal gestiona principalment les beques als petit municipis.

El Consell Comarcal ha atorgat 11.300 beques de menjador a l'inici escolar 2020-2021 d'acord amb la delegació de competències en matèria educativa per part de la Generalitat de Catalunya.

En aquest curs escolar s'han atorgat ajuts del 70% i del 100% del preu de menjador escolar i s'incrementa el suport a les famílies amb més dificultats socioeconòmiques de la comarca. El 54% de les famílies que han obtingut una beca estan en seguiment dels serveis socials municipals.

La situació d'emergència sanitària a causa de la covid-19 va provocar una situació d’excepcionalitat en la qual moltes famílies arreu de Catalunya han vist com els seus ingressos han baixat de forma radical.

A la comarca del Baix Llobregat, a banda de les nombroses persones que han perdut el seu lloc de treball, els treballadors i treballadores afectats per un ERTO, segons les dades d’impacte de la covid-19 que va publicar al maig l’Observatori Comarcal, era de 92.046, sent el 13.5% del total de persones afectades per un ERTO a Catalunya (682.374).

Els efectes d'aquesta situació ha provocat que la demanda d'ajuts actuals hagi superat les 16.000 sol•licituds, sent un 20% d'increment respecte al curs passat.

La convocatòria d'ajuts restarà oberta per a l'alumnat de nova matrícula, els casos d'urgència socials acreditats pels serveis municipals i per les famílies amb situacions sobrevingudes. S'espera que en els pròxims mesos s'incrementi la demanda a causa dels efectes econòmics de la pandèmia.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article