Trànsit coordina amb Mossos d'Esquadra i Policies Locals una campanya preventiva d'ús del cinturó casc i sistemes de retenció infantil

Societat.

Amb la tornada al col•legi es vol conscienciar sobre aquests perills.
Amb la tornada al col•legi es vol conscienciar sobre aquests perills.

Del 28 de setembre al 4 d’octubre, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals una campanya policial preventiva d’ús de sistemes de seguretat passiva.

Aquesta estratègia operativa per controlar l’ús de cinturó, del casc i dels sistemes de retenció infantil (SRI) a les carreteres i carrers de Catalunya pretén reduir les víctimes d’accidents de trànsit i recordar la importància de fer servir aquests dispositius i de fer-ho correctament.

En l’última campanya de controls intensius d’ús dels dispositius de seguretat passiva (del 13 al 19 de gener), els Mossos d’Esquadra i Policies Locals van imposar un total de 1.573 denúncies (vegeu quadre), de les quals el 90% correspon al cinturó de seguretat (1.427 sancions). No utilitzar els dispositius de seguretat passiva o fer-ho de manera incorrecta agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes.

De fet, no portar el cinturó, SRI o casc és, juntament amb la velocitat i la conducció sota els efectes de l’alcohol i altres drogues, una de les principals causes de lesions derivades dels accidents de trànsit.

Davant d’això, l’SCT considera primordial donar continuïtat a aquestes campanyes intensives per seguir conscienciant els conductors i la resta d’usuaris dels riscos i conseqüències d’aquesta acció.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article