Canvi de còmput a Sant Vicenç dels Horts que suposarà rebaixes superiors al 60% per la gran majoria de les llars vicentines

Societat.

La polèmica es va desfermar a les localitats metropolitanes baixllobregatines.
La polèmica es va desfermar a les localitats metropolitanes baixllobregatines.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va mostrar el seu malestar pels imports que els veïns i veïnes de la ciutat han hagut de fer front del tribut metropolità.

Des d’aleshores, el Consistori ha treballat amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) un replantejament del càlcul d’aquest tribut, i finalment s’ha aconseguit una rebaixa per la majoria d’habitatges.

Així, 12.000 de les 15.000 quotes residencials de la ciutat (el 80%) pagaran menys de la meitat respecte l’any passat, en concret, es preveuen rebaixes d’un mínim del 60% del tribut, i l’AMB preveu recaptar 900.000 euros, en lloc de l’1,5 milions inicial.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino , ha mostrat la seva satisfacció per aquest acord i ha afirmat: “ L’equip de govern ha treballat intensament per aconseguir que el tribut metropolità sigui més just i adequat. Som sensibles a la realitat de moltíssimes famílies i per aquest motiu aquesta rebaixa era del tot necessària ”.

L’impost es va crear durant l’anterior mandat municipal, arran d’un acord fet públic el 16 d’octubre de 2018 entre l’AMB i els alcaldes i alcaldesses de les 18 poblacions afectades, entre elles Sant Vicenç dels Horts, el pagament d’aquest tribut és conseqüència de l’entrada de la ciutat en la zona 1 de l’Àrea Metropolitana, que es va produir l’1 de gener de 2019.

Un fet que segons l’alcalde “ és molt positiu ” i que “ ha de comportar més i millors serveis a la ciutadania ”, tot i que lamenta que “l’aprovació del tribut hauria d’haver estat fruit d’una negociació més acurada en el seu moment. L’actual equip de govern ha treballat per equilibrar la situació i hem aconseguit reduir l’impost per adaptar-lo a la realitat de les famílies vicentines ”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article