La primera prova pilot d’e-Bicibox obert el servei de bicicletes elèctriques compartides d’abast metropolità a Cornellà Sant Joan Despí i l’Hospitalet

Societat.

Si és positiva s'analitzarà la viabilitat d'estendre el sistema obert d’e-Bicibox a altres estacions.
Si és positiva s'analitzarà la viabilitat d'estendre el sistema obert d’e-Bicibox a altres estacions.

Amb aquesta prova pilot que l’AMB inicia juntament amb els municipis metropolitans implicats, s'estudiarà l'impacte que aquesta transformació del servei té sobre els usuaris.

Per tal de facilitar l’accés i la visibilitat de les bicicletes i impulsar-ne l'ús, aquesta prova pilot de nous mòduls d’e-Bicibox ofereix les bicicletes ancorades a la vista, amb un funcionament similar al sistema del Bicing.

La prova pilot es durà a terme als 3 municipis metropolitans on es fa un ús més intensiu de l'e-Bicibox, amb una estació oberta a cadascun d’ells: Cornellà de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Joan Despí. Avui es posa en marxa als dos primers municipis i properament s’activarà a l’Hospitalet.

Aquests tres municipis són els que fan un ús més intensiu del servei e-Bicibox: Cornellà genera el 36 % de la demanda, Sant Joan Despí el 21 %, i l’Hospitalet el 15 %.

Entre els tres, són responsables del 72 % de la demanda del servei. A més, Cornellà i Sant Joan Despí, juntament amb Esplugues de Llobregat, són els municipis que generen més desplaçaments diaris per bicicleta disponible.

Les 300 bicicletes elèctriques que actualment estan en servei podran utilitzar, sense distinció, tant els mòduls com les tres estacions obertes, i tots dos tipus d’aparcament funcionaran amb la mateixa targeta del servei e-Bicibox.

Aquesta nova acció de l’AMB s’emmarca en l’estratègia de l’organisme metropolità de seguir treballant, impulsant i millorant serveis i infraestructures en l’àmbit de la mobilitat sostenible en general i, particularment, de la bicicleta. Aquest vehicle, d'emissions zero, és un element clau en la lluita contra l’emergència climàtica i la contaminació atmosfèrica.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article