El macro dispositiu policial contra la venda d’ Heroïna i Cocaïna al Raval incloïa entrades a pisos de Cornellà i El Prat

Societat.

La droga intervinguda té un valor al mercat il•lícit de 550.000€.
La droga intervinguda té un valor al mercat il•lícit de 550.000€.

Mossos d’Esquadra conjuntament amb la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Nacional han dut a terme dimecres al matí un macrodispositiu policial amb gairebé un miler d’efectius policials, aquests s’han desplegat al centre de Barcelona per desmantellar tres entramats criminals que controlaven la venda i la distribució de drogues als carrers del barri del Raval de Barcelona.

Durant l’operatiu s’han realitzat un total de 32 entrades judicials al centre de la capital catalana i tres més a Badalona, Cornellà i el Prat de Llobregat.

L’operatiu policial és la culminació d’una investigació policial conjunta que es va iniciar a mitjans d’agost de l’any passat, tan sols un mes després de la realització del dispositiu Suricat que va comportar la desactivació de 36 narcopisos i la detenció de 53 persones que formaven part dels diferents grups investigats dedicats al tràfic de drogues en aquesta zona.

El macrodispositiu anomenat Coliseu, ha comportat la detenció dels principals responsables dels tres grups investigats. Fins el moment, el balanç és de 61 detencions en el marc de les diferents entrades i escorcolls que s’han realitzat.

S’ha intervingut més de sis quilos i mig de substàncies estupefaents, entre heroïna i cocaïna, més de dos quilos d’amfetamines i 350 plantes de marihuana, els investigadors han localitzat també 71.000 euros i 118 terminals de mòbil.

La investigació es produeix després de més d’un any d’investigacions que han permès acreditar l’existència d’un consolidat entramat criminal dedicat al tràfic de drogues format per tres branques de nacionalitat romanesa, paquistanesa i nigeriana que s’havien fet amb el control de la droga que es distribuïa fins ara al Raval, a Barcelona i en algun municipis de l’Àrea Metropolitana.

El dispositiu, que ha comportat una forta presència policial al centre de la ciutat, s’ha coordinat des del Centre de Coordinació (CECOR) amb presència de comandaments dels tres cossos policials.

A primera hora del matí, s’ha activat l’helicòpter i el dron policial per donar suport als agents que han participat en les diferents entrades judicials que s’han realitzat, amb l’objectiu de garantir la feina policial, s’ha instal•lat un punt de control des d’on s’ha gestionat el trasllat dels detinguts.

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article