Creixen els delictes un 20% a Gavà després del confinament

Societat.

D’altra banda, es van acordar actuacions més intenses per combatre i prevenir les infraccions contra el patrimoni.
D’altra banda, es van acordar actuacions més intenses per combatre i prevenir les infraccions contra el patrimoni.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va presidir ahir la Junta Local de Seguretat, que reuneix periòdicament l’Ajuntament i els responsables de Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil i Bombers, així com la representació de la Fiscalia.

En la reunió es va abordar en profunditat l’evolució de la seguretat a Gavà i es va evidenciar que la tasca dels diferents cossos ha registrat un creixement en el conjunt de les accions policials al llarg del darrer any, i específicament durant el període marcat per la pandèmia de la Covid-19.

El còmput total del darrer any reflecteix un descens estadístic global del 2’5% dels fets delictius a la ciutat, però coincidint amb l’entrada a l’etapa de la nova normalitat es constata un increment els darrers tres mesos entorn del 20% respecte al mateix període de l’any passat.

En declaracions als mitjans de comunicació locals, Raquel Sánchez ha explicat que “tot i que el repunt dels fets delictius després del confinament és un fenomen generalitzat, hem d’estar preparats i intensificar les accions per evitar un rebrot de les infraccions penals, combatre la percepció d’inseguretat i ser especialment sensibles i eficaços davant d’uns mesos complicats pels efectes socials i econòmics derivats de la pandèmia."

Una situació que, si més no, "ens fan adaptar els mètodes de treball i garantir la coordinació entre les forces de seguretat que operen al municipi, tal com han fet fins ara de manera satisfactòria”. A la Junta Local de Seguretat es van establir algunes prioritats que hauran de marcar l’actuació policial.

Entre altres decisions, es reforçarà el control de determinades zones de la ciutat per augmentar la seguretat a l’espai públic, com ara el barri del Centre i la Rambla, l’entorn dels carrers Clara Campoamor i Montserrat Roig, el barri de Ca n’Espinós, i parcs i zones especialment transitades.

Tant la Policia Municipal com els Mossos d’Esquadra tenen entre les seves accions prioritàries la vigilància d’aquestes zones i ja han establert dispositius específics, que ara caldrà reforçar.

La Junta Local de Seguretat va constatar la tasca intensiva que els cossos policials estan dedicant a la vigilància del compliment de les normes establertes per prevenir contagis.

Destaquen en aquest sentit els 316 controls específics que des del confinament fins ara ha fet la Policia Municipal, les 163 sancions imposades per ús indegut de la mascareta o les 1.139 denúncies per desobediència.

En aquest àmbit, el total d’accions de policia administrativa han passat de 750 en el període anterior a prop d’un miler entre setembre de 2019 i setembre de 2020.

Aquestes dades se sumen a l’increment global de les accions de seguretat de la Policia Municipal, que en els períodes comparats han passat de 890 a prop de 1.200.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article