L'Ajuntament de Sant Feliu i ADIF s'han reunit per tractar un nou calendari d'obres del soterrament i sobre l'edifici històric de l'estació

Societat.

L’ Ajuntament santfeliuenc vol que es compleixin els terminis del soterrament.
L’ Ajuntament santfeliuenc vol que es compleixin els terminis del soterrament.

Des de la Plataforma Salvem l'Estació esperen que en els propers dies l'Ajuntament els convoquin per informar-los, ja que la reunió amb ADIF respon a la moció que es va presentar a l'Ajuntament el passat mes de març, en la que es demanava la realització d'una intervenció arqueològica que documenti tots els elements de l'edifici i determini el seu interès arqueològic.

A més la Plataforma reclamava la desconstrucció controlada de l'edifici per evitar la pèrdua de material de valor arqueològic i es posicionava en contra d'un enderrocament com el que estava previst anteriorment.

D'aquesta forma permetria la recuperació i reaprofitament d'elements constructius i ornamentals amb l'objectiu que, un cop soterrades les vies del tren, es construeixi una rèplica l'edifici original amb el màxim d'elements recuperats.

Dimecres 7 d'octubre, en una reunió celebrada entre l'alcaldessa de la ciutat, Lidia Muñoz, el tinent alcalde Oriol Bossa, i diversos representants de l'Ajuntament i el director general d'alta velocitat i direcció d'obra d'Adif, Juan Pablo Villanueva, es van tractar qüestions administratives i de protocol per avançar amb l'inici de les obres del Soterrament al seu pas per Sant Feliu.

En la trobada es van treballar aspectes administratius en curs com les actes d'ocupació dels terrenys a cedir afectats per les obres, la coordinació a nivell tecnològic del contracte de seguretat i senyalització o les inspeccions prèvies d'edificis, que van quedar suspeses en decretar-se l'estat d'alarma i que es reprendran tan bon punt es disposi del nou calendari d'obres.

Quant a l'evolució de l'obra, Villanueva va refermar el compromís d'Adif amb l'execució d'un projecte adjudicat i que es realitzarà, però que inevitablement ha vist el seu calendari afectat per la crisi sanitària de la Covid-19 i que està pendent de la redistribució pressupostària per part del Ministeri.

Des de l'Ajuntament de Sant Feliu s'està realitzant un estudi tècnic, juntament amb el Departament de Patrimoni de l'Ajuntament de Barcelona, amb Adif i amb la direcció de l'obra, sobre els elements d'interès de l'edifici de l'estació que constructivament es poden desmantellar i recuperar de forma controlada.

Aquests treballs contemplen també una documentació exhaustiva tant de l'edifici actual com de l'original, que data de l'any 1854, pel seu valor patrimonial.

En aquest sentit, i en base a les conclusions resultants d'aquest estudi, es contemplarà l'objectiu de reubicar aquests elements a la futura estació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article