La construcció dels nous mercats municipals d’ Esplugues a cost zero per l’ Ajuntament desperta la curiositat de Martorell

Societat.

Les màquines avancen en la construcció dels nous mercats municipals de Can Vidalet i La Plana, que actualment funcionen en espais provisionals.
Les màquines avancen en la construcció dels nous mercats municipals de Can Vidalet i La Plana, que actualment funcionen en espais provisionals.

Les noves edificacions no tindran cost per a l'Ajuntament, gràcies a l'adjudicació realitzada l'octubre del 2017 per concurs a l'empresa Lidl, a canvi d'explotar la part de supermercat i d'aparcament que hi haurà a cada instal•lació.

Precisament, una delegació de l’Ajuntament de Martorell, encapçalada pel seu alcalde, Xavier Fonollosa, ha visitat aquest divendres 9 d’octubre l’Ajuntament d’Esplugues, per conèixer de mans de l’alcaldessa, Pilar Díaz, i del primer tinent d’Alcaldia, Eduard Sanz, aquest model de concessió que permet la renovació íntegra dels mercats sense cost per a les arques municipals.

El renovat Mercat Municipal de Can Vidalet, que compta amb un pressupost de 7,1 milions d'euros, tindrà una superfície total de 9.600 m2, hi haurà unes 26 parades de mercat tradicional, a més del supermercat.

Des del punt de vista arquitectònic, destacarà per la seva coberta verda, ja que tindrà una part de jardí i una altra que generarà energia a través de plaques fotovoltaiques, l'aparcament tindrà capacitat per a uns 64 vehicles.

El nou Mercat Municipal de la Plana, que tindrà un cost aproximat de 4,2 milions, s'ubicarà en un edifici de prop de 8.000 m2 de superfície total i comptarà inicialment amb unes 16 parades, al marge del supermercat.

Serà una edificació on a la concepció arquitectònica el color i la ceràmica tindran un gran protagonisme, l'aparcament tindrà capacitat per a més de 50 cotxes.

La concessió municipal és per 50 anys, període després del qual la gestió de tots dos mercats -supermercats i aparcaments inclosos- passarà a l'Ajuntament.

A més, Lidl ingressarà un cànon de 90.000 € anuals a partir del desè any de funcionament i de 12.000 € anuals més per a campanyes de promoció a partir de l'entrada en funcionament dels equipaments.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article