Reactivat el projecte Edifici Fòrum de Sant Esteve Sesrvires ara amb l’ impuls de la Diputació

Societat.

El macro projecte ha despertat opinions a favor i en contra donat el moment de prioritats actuals.
El macro projecte ha despertat opinions a favor i en contra donat el moment de prioritats actuals.

Carme Rallo, cap de l’ oposició per ERC es mostrava contrariada a les xarxes socials per aquest projecte assegurant que, “Ens hem d'alegrar per aquesta notícia?. Coneixent la situació econòmica del nostre municipi i totes les seves mancances, ara mateix sols puc pensar què es deixarà de pagar, què es deixarà de mantenir o a quines coses sols els hi rentaran la cara i es cauran a trossos en pocs mesos. Tan se val, al final ho patirem tots els sesrovirencs i sesrovirenques”.

La setmana passada va tindre lloc una reunió entre l’Ajuntament i la Diputació per tractar la reactivació del projecte i futura posada en marxa de l’edifici Fòrum. La voluntat municipal és desenvolupar-lo per fases, revisar els usos previstos per adaptar-lo a les necessitats actuals i ajustar el cost.

El primer pas, un cop quedi definit el programa funcional amb els usos que tindrà l’equipament, és la convocatòria d’un concurs d’idees d’arquitectura.

Aquest concurs l’impulsarà i finançarà la Diputació a través d’un recurs tècnic del Catàleg de Serveis que va sol•licitar l’Ajuntament. Està previst que el procediment es posi en marxa en els propers mesos i tingui una durada aproximada d’1 any.

Per la seva complexitat, la posada en marxa de l’edifici requereix d’un avantprojecte que sortirà de la proposta guanyadora del concurs. El procés continuarà amb l’adjudicació de la redacció del projecte d’execució i de la direcció de l’obra.

L’Ajuntament treballa des de la premissa de millorar la viabilitat econòmica de la construcció amb la seva execució per fases. En una primera fase es preveu la posada en marxa de la primera planta destinada a biblioteca, d’una planta de l’aparcament soterrat, l’habilitació d’una passera a la coberta, i la urbanització parcial de l’entorn.

La segona fase contempla la posada en marxa de la planta baixa destinada a usos culturals i juvenils, així com completar la urbanització de l’entorn.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article